老實講,真係對連登好失望

596 回覆
995 Like 184 Dislike
我係一個好認真咁使用連登嘅會員
固然會關注抗爭po、行動po
但亦都長期流連於動漫po、打機po之類
不過依家見到好多po擺明係故意搞亂連登
五毛固然係好多,我知你有ban咗部份,但係都仲係好撚多
至於有另一班人,我真係唔識分佢地係五毛定痴線佬定係玩膠
佢地係專門開PO引戰、單單打打屌哂全部人
最可悲嘅係,推上熱門嘅好多時候都係呢堆五毛po或者引戰po
我知連仔你覺得好難憑主觀感覺去斷定啲人係咪真係五毛
但係我同我身邊好多朋友都真係覺得連登已經變咗
而且見到好多巴打喺站務台同你搏哂命咁反映,都唔係好得到你嘅回應
我個人嚟講幾鍾意連登,畢竟當初由高登轉過嚟,睇住佢開到依家,都算係一個有歸屬感嘅地方
我真係唔希望又見到有人開個咩登,又要全民大遷徙
我真心希望就算你一時三刻未諗到咩好好嘅解決方法,都可以就依家呢個問題開個PO同大家商量下,聆聽下大家嘅意見,相信總會有啲有識之士可以提供到合理嘅解決方法。
我真係冇諗過我有一日都要上嚟站務台講啲咁嘅嘢
但係今日見到兩個引戰po,有啲巴打唔知條友日常玩膠引戰(我先唔主觀認定佢係唔係五毛)
真係會有真心嘅人嬲到入去屌哂鬼
然後反而會被玩膠條友同埋瘋狂幫佢推po班人笑返轉頭
真係會好撚無助,變成講歪理嘅人去欺凌正常人
你緊係想我走啦
方便你呢啲人搞壞連登
佢地移民係因為香港已經俾班支畜搞壞咗
我仲喺度係因為我仲覺得連登有得救
就憑你個P牌仔都有資格講不嬲?
你對連登有幾多認識?
當然痴線佬係有,但一向都唔會拎啲大是大非嘅嘢嚟玩
留名
好難搞得掂 上少啲連登
上連登,勿認真?
P牌仔俾人ban完開新ac?
人走茶涼 講咩都多餘 香港問題得返走同留
完全唔明班友日日係到鬥黃鬥屌做乜撚
我都喺站務台推咗一個PO三個月,叫連仔處理五毛問題。但無回應。我只能最壞假設,有D嘢係默許咗。
有冇諗過係佢根本唔buy你嘅諗法
佢唔想禁五毛?
你睇睇佢呢個post先

回應會員對於「五毛」的各種問題
https://lih.kg/2193128
其實連登既本質 係呢幾年間應該發生過唔同既變化 你又覺得佢係點呢
Paradox of tolerance
你話佢唔ban 五毛 但係渣旗果個係你定連仔先?
唔通信世柒個五毛list黎BAN?
好似魯柒咁 連仔自然有自己把尺啦
人地拎第二個ISP MAIL開分身邊有得阻架姐
又咪係要搵到證據先再BAN
更何況一開始連登就唔係政治討論區
波台阿 老納果班玩膠撚又冇玩膠既自由?
呢個PO五個月前,係先於我個PO。我相信唔算回應緊當刻會員面對既五毛問題。亦相信比之前更為嚴重。

禁五毛慢成咁。咁落去,只會越來越少人玩連登。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞