屯門卓爾居好住?

241 回覆
10 Like 71 Dislike
剩係無論巴士西鐵
落車都要日曬雨淋行一段路先返到屋苑
我唔敢認同呢d叫樓王喇
由佢啦,怡峰行過對面成堆餐廳佢都夠膽話泳池三寶位置好過佢你都知同佢on9啦
行十分鐘(google話6mins)過對面馬路要計,佢有斜路要計⋯但二哥行去西鐵站時間唔洗計~等同搭輕鐵時間又唔洗計
同佢講基本無意義連泳池三寶位置好過怡峰都講得出口
所以咪問你除咗瓏門邊個屋苑好過佢囉你又答唔出
得啦瓏門一哥卓爾居二哥兆康三哥呀嘛
市場就係用真金白銀去投票泳池三寶樓齡同怡峰相約咪又係賣貴一截
梗係怡峰二哥啦屌打鐵路盤
1)瓏門
2)菁雋
3、4、5)三寶

利申跟呎價去睇
卓仔人不願回應日曬雨淋問題?

交通: 屯市已經好過你
購物食野:屯市都好過你

住: 同尺碼卓仔較好
你真係唔識架喎

城點>青雋>天生樓

利申跟你地用呎價去換二哥
我不嬲認同卓仔位置係「無」屯市咁好,even係新墟成堆樓都贏卓仔,麻煩你睇返上面我啲回應
我係話卓仔成個package拉平均好過其他屋苑,叫做乜都有啲,有基座商場有輕鐵站,十分鐘路程包哂新墟/大興/虹橋/Vcity
我都有話卓仔搭巴士係垃圾級,但其他屋苑缺點更大,唔係因為卓仔屈機。屯門係得瓏門係全方位屌打,市場價都反映哂,8球幾兩房都有價有市
我好早期已經話屯市好方便,只係樓齡同殘係致命傷
咁弦海、御半山、珀御呢?
兩個地方都住左廿年 乜事都無😂
屯門市廣場嗰班滑板仔,可唔可以快啲仆街冚家剷?
https://lih.kg/2398958

因為屯市又雜又殘舊,兩個扣分位
都唔好講屯市單位偏細,e d野好見仁見智
咁我承認我唔太識用呎價揾樓王嘅…

我都係粗略係新墟舉兩個出來咋
疊茵庭乜都冇 咁都好
怡峰屌打哂但市場未幫呢個盤平反,依家仲賣緊5球幾5百幾尺,早入早享受
我講緊地段姐,咁係人都知兆康站無配套
唔洗平反喎~鐘意咪買~我又唔係幫個樓盤宣傳~
我鄧怡峰唔抵,話哂都屌打卓仔但市場唔識貨,我希望屯門人識簡
屯門二哥恰峰園
點解可以咁多讚好...
你依d都係假波黎
買屯門區樓 所講既交通因素 係包括區內交通(輕鐵線)同埋區外交通(西鐵丶巴士以至出港島區既村巴)卓爾居都照顧到需要 巴士站係大興同鄧肇堅 對於港島翻工既人黎講 960同村巴位置都就腳

西鐵站其實由卓爾廣場門口起計只係約6分鐘步程 (散步步速,可以自己試)當然 第一期嘅單位落lift 去卓爾廣場門口就大概要3分鐘。條路係沿河既單車跑步徑,個人覺得幾好行,(有d屯市盤行去屯門站可能仲遠?)

輕鐵有銀圍站同蔡意橋站 雖然唔鐘意搭 但又冇辦法迴避 呢一點係置樂盤比較輸蝕

至於其他地區因素 簡單講 新墟丶屯市丶虹橋係區內較旺地區,卓仔都行到過去 買野通常係呢三個地方到轉黎轉去

樓齡較大,但保養得幾好,開則慷慨,起碼500尺冇露台。
其實我意思係求其上網比較吓啲標價都知無可能480
oh, 路口起緊個公屋蝗國嗰個怡峰園嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞