屯門卓爾居好住?

241 回覆
10 Like 71 Dislike
兆康地段好過屯市我真係第一次聽
我講左怡峰…即刻比人話品味獨特又話呎價反映一切…每個盤都有好有唔好~怡峰多蚊同見到山墳咪佢唔好處囉…我住過卓爾~瓏門~海典~怡峰同龍成~講住怡峰一定好過瓏門同卓爾,瓏門樓下太多人同食野貴~但會所係堅好J,西鐵我中環番工朝早搭到你暈~所以唔岩我~
卓爾買餸好遠同埋屋苑太多人住~我覺得嘈左d~當然另一原因西鐵唔係我杯茶…
講呎價~愛琴咪又係同卓仔平手~海典仲貴過卓仔~唔通愛琴同海典好過卓仔咩?
我住過兆康我住到屌老母…一個屋苑得兩間垃圾茶記加無街市
咪咁直接
好奇一問,點解成日搬
依家咁嘅西鐵站定線、站位
根本唔符合大部分屯門人要嘅嘢
住得屯門就預咗同屯公攬炒
更何況依家又塞少咗
海典娘家~卓爾外母度
短租過瓏門~租過怡峰而家住龍成~
西鐵出中環快定960市中心出中環快?唔准諗即答
唔係嘅 如果佢住兆康返尖沙咀
平時去yoho,vcity一田行街買餸
啲fd住天盛 海之戀 美孚 紅磡嘅
又冇理由judge佢嘅

不過有幾多人生活圈可以同西鐵沿線咁有緣呢
事實上好多人生活圈都係住嗰度唔近西鐵站
要去嗰度坐西鐵要轉車又麻煩㗎
兆康番紅磡尖沙嘴係快~我可以肯定
但唔係西鐵沿線你就HiHi了
美孚站行到你仆街
市中心去中環35分鐘多啲
屯門站去香港app寫42分鐘 實際上可以打接近九折
所以打和

除非你話屯門大半區都好近西鐵站啦
我唔否定西鐵嘅作用
起碼佢可以避下塞車
去沿線速度都ok快
不過事實上佢一轉車個體驗就好差
首先區內接駁一程
出到去仲要行美孚/香港站長通道

同西鐵有緣份嗰度叫天水圍
每班車都係天水圍落一大半
龍成呎價最平但性價最高我覺得
一來屋苑單位大同低密度~所以舒適嘅
五分鐘置樂街市十五分鐘市中心~樓下又靜
樓下962s朝早出中環方便,962x同村巴都好多番到置樂市中心…樓下又多野食…

唔好處:下路車~對青公會嘈。如果旺角番來搭67m行10分鐘先番到屋企
除咗去西鐵沿線,否則一定係
63x 旺角
960上環
58x荔枝角轉鐵
利申:瓏門,搭鐵大部分目的地=on9
好明顯係屯門人agger
廢撚,最近入手屯市,希望無買錯
你最尾果句啱,屯門人就係無簡到你講到識飛嘅怡峰園
唔會買錯~買樓最緊要自己鐘意唔係人地鐘意~你自己鐘意又點會買錯?
打錯,窮撚先岩
多謝巴打
我唔係講到怡峰識飛同埋唔好講到果度無人住先得架…但講地點我點睇怡峰一定好過你心目中嘅卓2哥喎
我住緊屯門人眼中荒蕪到不得了嘅垃圾廢樓龍成……十一哥都無得做
開關就
仲記得上年1月
時代去vcity條橋未出到公家位之前
一半都係gip 多人到就嚟要踢gip

而開關之後之後仲有B3 B3X一車車送入嚟
嚟緊東涌又會有三架巴士直入巿中心
疫情之後市中心只會比2020之前更多人
買屯市都唔算係好窮啫
純講居住感我覺得屯市正過瓏門,係真正嘅旺中帶靜
奈何屯市舊,單位偏細,屋苑設施唔update,換樓嘅話都係要離開屯市
你班傻仔搭巴士唔搭港鐵都講得出
係咪成日遲到
屌我三年前去市中心超三食早餐佢同我講匪語……

開Donki市中心一定淪陷了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞