屯門卓爾居好住?

241 回覆
10 Like 71 Dislike
算啦,你而家唔係住屯門就唔研究喇,都係嗰句,屯門係要搭巴士出到去再轉鐵,唔係成日可以point to point,如果你堅持要搭到目的地,好多時就係市區嗰邊慢車用多咗時間
區區啲狗都係咁㗎啦,無話邊區特別賤
返工我都知準時呀好重要
但係放工你係咪趕住入屯門呀
唔係嘅坐陣巴士仲好啦

你估荃灣西易上車㗎?
等一班3-4分鐘 呢度都唔算耐
不過你上到都係夾硬攝入去
你以為屯門落咗車就冇事咩
唔好意思呀你要去嘅地方唔近西鐵站嘅話
麻煩你夾硬上多程輕鐵啦

如果你返如心去兆康市中心嘅當我講嘅係耳邊風就得
我唔係要西鐵同屯公玩零和遊戲
不過事實上好多人會選擇塞下屯門公路囉
荃西放工時間直頭係地獄
成日去到深井果段就慢車啦,洗咩等到出左市區
咁朝早返工係咪要搭港鐵?咁近港鐵點會唔重要?
呢度相信冇乜人中意屯門公路
只不過係更加唔鍾意西鐵
其實巴士同鐵兩樣都重要,視乎你返邊姐
天水圍啲aa狗都好癲,我層舊樓賣咗4年,依家啲新盤放盤都仲睇到我果陣賣樓啲相
如果你地試過屯公收皮,要搭巴士入天水圍轉輕鐵就明白屯公係幾撚on9
傻啦~卓二哥有七分鐘到西鐵站加乘都係貴二千蚊呎咋啵~屯門人咁鐘意西鐵點會唔同意你
你可以話屯門人好奇怪
有班人真係早啲出門口順便食早餐避塞車
有班人寧願博一博 衰咗就遲到
都係要坐巴士
佢哋嘅共通點都係想舒服

不過都係睇吓你去邊同埋塞車塞成點啦
如果正常慢車10分鐘左右根本唔係咩問題
深井嗰段換線慢得你幾耐,不過總有懦夫係咪都會搭鐵,就算明明慢啲都會願意早啲出門口搭鐵
利申:日日都係勇者
請問卓爾區巴士線有咩比唔上其他地方?
係咪比較巴士果陣屯公轉車站就最靚location ?
前面試過n次
後面就唔啦
既然都係要屌柒屯公
做咩唔坐喺巴士舒舒服服屌
要去行上行落之後企輕鐵咁屌
屯門人由細到大就係搭車由屯公出市區,除非你係西鐵站目的地,否則睇google map 都會覺得搭鐵on9啦
來回用多20分鐘都無分別?
我想知點解清你話屯門人識簡但怡峰園又會賣咁平嘅?係咪因為賺夠所以想益下手?照計個屋苑咁好咁方便又屌打其他屋苑,應該搶到貴哂先係格?
卓仔巴士線係垃圾級
成日攞個西鐵站黎打飛機,卓爾居去西鐵站你行過去又唔係,比你好彩落去即有輕鐵返工時間咪要同D窮酸臭迫放工時間就魚腥味

5球以上買屯門真係不了
你中意喺車度浪費時間姐
我地屯門人每日交通時間最少2小時,時間好寶貴
咁住轉車站咪好方便
咁梗係住市區最方便啦,包拗頸
我唔信
老實講,今時今日5球買樓都唔算係咩budget啦,講到大把嘢揀咁,住得屯門就係窮呀嘛,講呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞