屯門卓爾居好住?

241 回覆
10 Like 71 Dislike
對面就臭河 你諗你
100%假盤啦 桌仔要12k
又一個上網就識睇樓市嘅傻西. 唔怪得淡友話樓價跌緊啦
唔會真係有平野執咩
差唔多40年嘅舊爛殘豐景園都13000一呎, 卓仔係屯門阿二開價萬2? 唔好玩啦
有時急放趕移民都冇計
30年 早排成左萬5
Lump sum 細係尺價高啲
卓仔非常搶手,
如果有咁平,AA自己都會掃咗
究竟我係AA 狗定你係無殼蝸牛呢?
仲有, 點解人地話好吸引? 貝沙灣夠吸引啦佢唔cap? 係因為佢認為咁嘅質素嘅盤做480萬, 講下價隨時再平d 所以先吸引囉
我串柒人, 同我係咪AA 狗都無關啦

返屋企訓覺啦你
28hse唔係全部都假盤, 但係你自己要識filter, 上年係28hse見到既盤約aa睇9成都係真既

filter既方法最簡單就係睇成交, 呎價差得過份既都知冇可能, 另外就係睇圖, 如果得一兩張相加勁多屋苑相既唔係假就係租盤

番正題, 去過卓爾居一次探朋友, 離西鐵站都有一段距離, 仲要成條路冇野擋, 好天曬落雨淋, 雖然話有輕鐵, 不過仲要轉多一程就真係麻麻地.. 巴士就冇係果邊搭過, 等有經驗既朋友補充。屋苑本身下面有個細商場, 都夠應付普通生活需求既。講番單位本身, 500令呎實用既單位都OK, 舊私樓格局, 冇露台, 長型廳都幾好用, 門口就係廚房, 細走廊開廁所同兩間房, 都係四四方方冇咩大陣位, 望落幾見使。

不過個人黎講對屯門區既感覺係一般, 所以唔會考慮, 如果真係要簡都會簡番市中心果邊 (利申: 唔熟屯門, 有錯請輕插)
你只係唔中意屯門姐,卓爾居靜得黎又唔會太山旯旮
近新墟食飯睇戲都好方便,去vcity都係步行距離
假假地都係屯門第2好既屋苑,無你講到咁差
卓仔我覺得極其量間格好
講交通、衣食住根本係屯門都大把選擇
係咪屯門二哥呢d真係任人講
假盤啦,一定唔係呢d價
未有瓏門之前咪係屯門一哥
真係 公屋又贏
呎價都反映左佢係二哥
論尺價
屯市求其一幢都高過佢啦
其實我有講好又有講差 何解你只係睇到d差既部分?

近唔近同方唔方便真係見仁見智, 我上面都講左離西鐵站都有一段距離之外仲要冇瓦遮頭, 10分鐘左右步行距離, 我就唔會覺得好"方便"lor..定係我唔識行原來仲有一條路係有蓋既?

另外第1好, 第2好係用咩standard黎比較? 定係本身屯門人都有個共識?

所有樓都有好有唔好架啦, 講到咁無敵咪全香港人都爭住買佢?
好多屯門人有卓仔情意結
呢度有幾個好似仲係業主/準業主
一話卓仔唔係屯門no.1/2 就會黎料
市中心日日都好嘈 樓下一多車就boot boot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞