[viu]韓劇 哲仁王后 (9) - 推到真人CP

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
睇到第幾集
成個節目邊度有
Mama~~~笑死食住花生等睇床戲
https://www.beauty321.com/post/38759?utm_source=facebookpost&utm_medium=beauty321&fbclid=IwAR3Ejn-WsiN_DdPhBG3ntsrcL6jQczY7wwzpz34qlv4XmIn_1hMLW-5gTZo

天生一對啊兩個接到大家d即興 有演技有默契有火花
點樣可以唔沉真人cp船?
終於睇咗結局 但係冇講到好似史實咁 哲宗早死?
冇記錯係兩個攬攬 最後哲宗講句做咩係咁對我講敬語就完
佢本實錄都係寫哲祖三十三歲釘蓋,同史實冇差幾多
係啊,可能唔想俾人鬧改得太多,所以跟史實
我都係 所以每日都要睇佢兩個
我去到好後至知佢都有份逼降 無論哲仁定逼降 佢啲表情都好正
早晨啊~~~星期六~~但係無哲仁王后了
亂翻左中殿辭典~~有啲唔識翻~有啲之前書生大人翻左,,有啲睇返劇估意思~~~如果識韓文巴絲請指正

1.1.No touch: 各自過着幸福生活的意思,引伸各自做各自喜歡的事,推測為佛教用語
1.2. issue: ????
1.3.樂透/彩票:好的事情?
1.4.特戰士:特殊戰士,戰鬥力強
1.5.炊事兵:伙食兵,用刀都能把鬼抓住
1.6.屎manner(冇禮貌): 如大便般的污穢物
1.7.JASMINE茶:茉莉花茶
1.8.單挑:頂嘴

係昭容家時期
2.1類型(TYPE):種類
2/2.遊行汽車:裝飾華麗的車
2.3.闗種:奢華的人?
2.4.MENT(台詞):言辭
2.5.美食店:人多的地方
2.6.狗狼時:狗和狼的時間,白天人的模樣,晚上變狼變狗
2.7.MAGIC hour:???
2.8.超贊: 過份

3.1.火熱的晚上:合宮
3.2.惡評:侮辱言語?
3.3.ALL IN:是甚麼?
3.4.地獄朝鮮:????
3.5.Fan club: 守護神、以純粹的心祈求守護的人能幸福及成功那般珍貴的存在
3.6.Anti-fan: 更強的守護神,如風納土城大將軍級,比起fan club更強烈關注的那種人

4.1Good Morning: 早晨問好
4.2 使命:要做的事
4.3 sexy,cutie,清純:後宮選擇時需要的德行
4.4 show window: 相處得更好???
4.5 Okay:認證
4.6 CCTV:
4.7 dispatch:善於追蹤的人
4.8 韓國潮語???唔明:心在哭????
4.9 KAKAO TALK: 書信

5.1hormone
5.2 陷立愛:農村百姓?
5.3兒童三國志:
5.4 fashion:模樣
5.5電影:
5.6 one shot:手臂交織,同盟分享行為
5.7 鞋?
5.8 拉麵:麵料理
5.9 TEST:

到後期MAMA講政治完全睇返16集就得,解釋得好詳盡
6.1珍品名品
6.2 大韓民國:朝鮮的未來
6.3 金湯匙 土湯匙:身份的確認,代替號牌
6.4 投票-滿十八歲以上,百姓直接選國君
6.5 變態-
6.6立憲君主制-設君主,不統治,雖然有君王,但是將權力賦予人民

7.1不丹:外國國家名稱
7.2吉格梅凱薩爾:不丹國的名字
7.3 絕對君主制:現今朝鮮統治制度
7.4 全靠裝備:
7.5手榴彈:飛擊震天雷
7.6防彈服:穿在裏面的鎧甲

好想繼續UPDATE中殿辭典啊
吉格梅凱薩爾:不丹國的名字
今日有無LIVE 合體
後宮選擇時需要的德行
我都係
希望
大概係咁其實哲宗都唔係好知咩事~~諗起佢個無奈,委屈樣~好好笑
2.7係咪변하는 시간
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞