[viu]韓劇 哲仁王后 (9) - 推到真人CP

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
Without any story base 咁就啱啦

好浪漫,好可愛,mama鍾唔鍾意呢一類
我諗佢地完全無諗過反應咁好,咁多人想要season2
Dispatch都有
依個髮型好睇過卷毛
搵到「變態」同「Test」
好叻啊
https://www.youtube.com/watch?v=APqEXRXJdpg
Friday譯19,20集花絮~~個標題
善於追蹤的人?mama幾時講過dispatch~好鬼搞野
有plan就真係要打鐵襯熱,唔好變到signal拖拖下冇埋消息
主上仲未知係咩

睇多個大韓民國~~朝鮮ge未來?
堂哥

講下世咪得
幫佢諗埋

1.星星的禱告
哲宗失去奉奉後昭容攤牌
哲宗接受左昭容身體被控制
仍然同昭容共渡餘生
哲宗同昭容老時臨死前
聽到又有末日天火(流星)
哲宗諗起當時同奉奉許既願
決定同昭容再去許願
而哲宗同昭容死前既心願
就係希望可以好好答謝奉奉
點知今次既係彗星而唔係流星
而今次嘅彗星係200年返地球一次
彗星聽到哲宗昭容既禱告
哲宗同昭容安祥離世
靈魂跟隨彗星,等待200年後既回歸

2022年初
XX彗星重回地球
哲宗同昭容既靈魂,係現代各自搵到個軀體
佢地附上左一對因車禍離世姊妹既軀殼
而家佢地都失去左部份記憶
哲宗醒左之後,腦入面只係依稀記得一個名: 張奉煥
就好似有住血海深仇咁

同時青瓦台名廚,張奉煥,係到準備緊觀星晚餐
Blah blah blah blah blah

而昭容醒後,亦只係憶起一個面孔: 金炳仁
係喎 你唔講都搵唔到
睇唔透點解個한字會咁寫
應該主上無韓呢個意識~~聽錯音
好期待
睇多陣仲搵到拉麵
其實MAMA想請主上食拉麵嘅時候 我等咗好耐想睇主上食拉麵好想睇佢第一次食嘅反應
本身期待緊主上食拉麵 或者佢地兩個一齊食點知又冇食又冇甜 變咗講井
你哋啲韓文得好勁 死啦 為咗追主上同MAMA真係要認真考慮學韓文
好似無
post返之前有中人錄左中殿辭典cap左落黎

同埋書生大人幫手譯左啲

No touch: 各自過着幸福生活的意思,引伸各自做各自喜歡的事,推測為佛教用語
屎manner(冇禮貌): 如大便般的污穢物
美食店:人多的地方
Good Morning: 早晨問好
Okay:認證
Fan club: 守護神、以純粹的心祈求守護的人能幸福及成功那般珍貴的存在
Anti-fan: 更強的守護神,如風納土城大將軍級,比起fan club更強烈關注的那種人
仲有金湯匙 銅湯匙 珍品名品

如果中殿話畀主上知第時朝鮮會被日本人佔領
朝鮮會一分為二 兩邊不得往來 我估主上聽完會暈
珍品名品我都唔知點解
奢侈品?
好似同你上面嗰幅冇重複到(?)
拉麵喺secret個字遮住咗 我靠佢下面寫면요리先估到上面寫拉麵

係喎拉麵係呢度!!!!仲有其他意思啊主上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞