[viu]韓劇 哲仁王后 (9) - 推到真人CP

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
我都有睇tvn 個個 雖然唔多識聽韓文同完全唔識睇韓文 但只要有得睇佢兩個就好btw 絲打你個名
而且佢啲即興mama 都接到默契好到
其實真係好難再寫落去開s2不過個結局真係美中不足
雖然好過支那套太子妃
唔求s2只求再合作
金喚
咁受歡迎都冇S2可惜
聽OST胃痛

話說琴日睇到有live中字,有人問mama想去約會嗎?mama話想去⋯我係咪可以講出嚟㗎?
同埋睇返啲人問佢理想型嘅live,佢話最近先開始鐘意咁嘅理想型

但係金演員叫佢惠善noona,韓文應該只叫名係最 close? 利申識日文唔識韓文
日文同韓文文法一樣 應該相對影上手行申想學哂2樣但係未的起心辭去學
但我覺得佢叫nuna叫得好如果年下應該唔會亂咁叫人地個名,都要加xi咁就最唔親
好似叫徐智慧都係叫前輩
有人剪輯左3分53秒其他劇揾下先
前面都係講話開始拍果陣係夏天 後面係綠葉樹呀咁
而定拍到冬天 已經拍到積晒雪喇咁
日對夜對半年喇日久生情喇好唔好
平輩就可以就咁叫名 唔係好熟嘅/有禮貌就叫xx 씨
好似佢地咁大果少少其實都可以叫名 不過叫노나好sweet 同埋記者會佢係叫mama做申惠善演員 私下應該都好親近嘅 佢叫親노나都有種撒嬌嘅感覺 好正
打錯 係누나太激動添
TVN擺左啲剪左冇播既片上youtube
呢段好好笑 應該係主上同奉奉微服出宮嗰集黎主上以為係奉奉跌左落水點知
睇黎嗰時已經好鍾意奉奉

https://youtu.be/_HEuVNH0YlA
係,不過d生字會易搞亂
我miss日韓文都識,佢好強調要學好一種先可以再學另一種但我覺得韓文敬語難d
其實年紀差幾個月~~都要叫NUNA~撤嬌???
原來係咁
成日驚佢輕生
外父係咪諗主上係咪有著平民衫癮
真係好鬼關心奉奉安危
最好笑係奉奉完全wfc,理都唔理佢自己走左去
又話ANTI-FANS應該係報復最初主上唔俾佢一齊上轎
呢幕之後就係個井上唔返黎行到腳仔軟無力上返黎
https://www.beauty321.com/post/38703?utm_source=facebookpost&utm_medium=beauty321&fbclid=IwAR319AVB_4xZtpgV-qqqg7IOkCV5VRq73iW0jdpp9DUbtdjgCDu4AuGFrVU

上面提咗好多之前大家提過嘅彩蛋,好似車銀優個位係呼應佢喺新入史官果個角色 片頭設計好有心思 唔講真係唔知哲仁皇后logo個후字上面有真奉煥個樣
呢幕其實真係唔應該cut囉咁好笑!主上仲咁辛苦落水救人
啲服飾真係好靚~~~襯落去好和諧

BTW原來係車銀優呢套戲好唔好睇
俾佢救果個係咪想以身相許
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞