[viu]韓劇 哲仁王后 (7) -劇透慎入!!!大結局推到HE

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
翻睇返申惠善主角嘅劇,套套都好睇

建議由僅此一次的愛情-》雖然30仍17-〉死的讚美

咁睇應該會覺得個flow一套好過一套

黃金人生未開唔推住

家陣準備睇曬申惠善所有有做過嘅劇
失眠
睇完番外2
係美好嘅平衡空間

好人冇死
世界和平
好CP繼續喺埋一齊
雖然只有微糖
但係都足夠令我安心去瞓覺

金昭容真心好慘
但係喺呢一個平行世界
佢應該都搵到自己嘅最愛
搵到佢自己一直想行嘅路
咁M嘅皇帝都係留返比張昭容啦

如果只係戰友愛
張昭奉大可以拒絕一切身體接觸
但身體最誠實

有個現代廚師跟住
宗兒食好啲營養好啲應該會長命啲
有一個未來人繼續輔助哲宗
all in哲宗
提示佢將來
科技政治同民生一定會更好
宗兒會笑更多

其實編劇自己都知會收刀片
所以拍番外
邊個結局最好編劇自己都知
30仍17喊到癲
大家睇大結局個陣有冇覺得有個位勁出戲

見到刀疤佬開槍個幕條腰排子彈

個陣用燧發槍應該用彈丸但子彈成粒穿甲彈咁

覺得成套劇成日衰喺啲好易畀人發現嘅細節到
我一日睇曬喊撚到第二日鬱鬱哋
古代應該未有呢個口徑
其實番外條時間線結尾係咪都駁咗返去哲宗聽金炳仁話去鎮壓東匪嗰集?因為喺流星雨個故事佢哋仲寫緊兵書,奉換有咗嘅時候兵書先啱啱出爐
呢套劇喺道句台詞上制作麻麻地
好在主角夠甜令人冇咁focus 喺其他嘢度
死喇 一路loop男聲OST一路覺得首首歌都係主上對張昭容/奉煥嘅心情
代入唔到金昭容
返唔到轉頭了
每首歌都好似悲情歌咁
呢個鋪排係好 不過劇情無乜點交代哲宗係愛原來嘅昭容
尤其未有番外之前 觀眾感受唔到哲宗對昭容有無愛
大結局昭容就算有奉煥記憶,但佢哋兩個始終係兩個人,大家都係做返自己多 代替唔到對方
感受唔到哲宗同奉煥之間經歷嘅愛 令大家覺得哲宗愛嘅係奉煥

劇情可以再交代多啲轉折
等哲宗就算知道昭容唔同,交代吓哲宗喺昭容身上有奉煥嘅相處心境
大家對結局嘅失落感同遺憾就無咁大落差

又或者好似kill me heal me 車道賢同每個人格有轉折咁融合
觀眾感受到女主係愛車道賢當中嘅性格有申世奇特質,而唔係申世奇呢個人
就算人格融合咗都唔會覺得女主只愛申世奇咁樣
道具 自膠
mama最近部電影都入圍最佳新人
早啊~~~起身睇中字
早呀 抱住想睇又唔想面對結局嘅心情
早啊,夜撚表示未訓,睇緊藍海傳說入面嘅MAMA
其實係唔係得我一個對個結局勁失望
cls佢地推鉛球一定世界紀錄
點解淨係得堂哥要死

明明連永平君都唔洗死
202021/02/14我缺了我自己的人生
全國17.371% 首爾18.554%

完了,唔捨得
主上 同金根 one on one好睇喎
金左根
唔係啊
係咪因為要賣返比大陸,所以個結局咁?
應該韓國本土都比較接受呢種掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞