[viu]韓劇 哲仁王后 (7) -劇透慎入!!!大結局推到HE

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
我都係
大家聽日見
我都係呢套其實幾好睇
平時少睇古裝劇都被佢個故仔吸引咗
韓劇而家啲劇本好撚癲
男人同男人上床仲要大肚
最後佢地個ending我喊死釋懷了
Mola mola
宗仔自己都話佢失去左 (寫中殿辭典既奉奉)
唯有自己腦補

我又諗番起發現奉奉大肚之前
奉奉同宗仔講話因為有個幫佢寫中殿辭典既人所以唔寂寞
我投 「隨道」一票 我覺得好睇
隧道啊
呢套劇啲ost聽到而家 不過個人私心覺得換咗男主角更完美
ost真心首首都正我都覺得李昇基呢套麻麻地以前睇過佢套我的女友是九尾狐幾好睇
話說睇哲仁呢套見到又安東金氏又豐壤趙氏
有好奇搵過下啲家族 發覺李昇基同IU係全州李氏黎
即係佢哋仲係朝鮮既話應該係皇族??
睇左第二次大結局 有少少釋懷左
最尾主上同中殿講 雖然分開左一陣 最終都搵得返大家(大意)
就係講緊佢同昭容
奉煥喺佢地分開既時候 幫佢地彌補左關係始終個姻緣都係屬於佢地既
奉煥工具人雖然辛苦 但係冇辦法啦

睇返留外再回回血先
唔知點解覺得有種sad ending feel
如果最後現代奉煥結局可以有幕重遇主上/改由主上搵到證據救佢就好
岩岩睇完 雖然道理我都明 但奉煥好慘
有少少想睇佢遇到主上扮嘅檢察官
張振赫同金正賢不如拍返套司法/刑警劇啦
睇完正劇,再睇番外奉奉同主上相處
好似仲Sad
睇完了
個結局算係咁
btw,原來昭容係知自己比奉換上緊身,咁比人上身個陣佢個靈魂去左邊
雖然話哲宗可能最後都意識到 所以先用張鬥雞眼畫像俾奉煥感覺對主上而言都係BE左
應該係昭容靈魂一直都係昭容身上, 只不過藏喺深處, 所以奉上左身都會突然有昭容記憶, 而且會對哲宗有感覺, 所以我估昭容知道奉上左身個時發生左咩事
我接受唔到依個結局啊
哲宗愛嘅明明係同佢相處嘅奉煥
就算真昭容點變得開朗,佢都唔係奉煥,都唔會可以好似奉煥咁同哲宗相處
對我黎講係BE
不過應該真係因為韓國對同性戀太過接受唔到....
有冇人睇左番外
洪燕個part笑到我
睇左ig d clips 渣 我覺得堂哥同永平君好正 夠on9
呢個講法幾好,主上一定好快feel到mama唔同咗,然後記返起佢講過200年後嚟,所以揀返呢張相
好大力
呢到我喊咗主上個gag終於work, 氹到奉奉笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞