[viu]韓劇 哲仁王后 (7) -劇透慎入!!!大結局推到HE

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
最重要係。。宗係m黎架,唔係好識s,協調唔到,易谷出病
仲有檀香屙lin
個時唔覺,而家睇佢近年行為真係似
係,其實好突兀呢段,之前19集係奉煥同昭容融合,但20集係昭容扮/學奉煥,完全兩個層次

但唔關演員事,係編劇冇好好將真昭容嘅融合好好鋪排,而用咁嘅方式去表達所謂嘅融合,搞到好odd
所以短命了

救咗王子但係王子認錯左另外一位公主
all in王子求真愛失敗
被詛咒最後變成泡沫
點左奉奉17集頭講個句:救主上等於救佢自己
出乎意料嘅結局就係當你以為係he嘅時候實際係be嚟
呢方面台劇想見你處理得好好多
我想睇奉奉同主上一齊呀
多謝你嘅安慰
但係都係90%奉奉
10%痴女金昭容好

https://m.bilibili.com/video/BV1Ez4y1k7Wq?from=seopage
18 禁個陣實知啦
個陣主上講起就做老虎手勢
未係大家想要的he 就已經係be
如果唔理中間發展係點 主上最尾抱住的係奉奉
佢抱住哲宗又望住個湖見到真昭容對住佢滿足咁笑
大家應該好滿足

不過
如果奉奉係書店睇完 個歷史書見哲宗成功改變歷史
如果夾硬作到佢忍唔住又跳番入池揾哲宗
又好似好唔make sense 同有少少自私

講到1999
20集呢
佢地鍾意執番梘姿勢架
可能申惠善同金正賢番拍呢
頂 根本咁早死就可以鋪佢去現代 可能係因為冇咗奉煥鬱鬱寡歡咁..........現代主上露面露一秒都好呀頂
救主上
》世界變得更加美好
》國泰民安可能唔會被日本入侵生靈淘汰
》韓國政府唔會變得咁腐敗
》所有人民嘅生活都會變好
》奉奉亦都唔會因為有太多壞人而被陷害
之前有都有巴絲講過一個fan theory係昭容自從屍厥果次其實已經返咗黎,只係自己以為仲係同奉煥share咁用個身體,但其實佢之前已經慢慢融合咗奉煥嘅性格,所以打後日子其實已經係真昭容但有奉煥性格嘅昭容而不自知

如果編劇係咁樣去舖其實我覺得好OK啊,咁咪去到最後有個好奉煥但又係真昭容囉
可能昭容又遇到咩危險靈魂又出左黎,奉煥又返入去?
諗起果陣奉煥扮完美中殿 宗仔係抗拒架而家昭容同完美中殿有咩分別
正解編劇失憶
宗仔:我覺得我老婆唔係我老婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞