[viu]韓劇 哲仁王后 (7) -劇透慎入!!!大結局推到HE

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
有咩辦法
同我地一樣
好過冇
硬食

其實愛情靈魂比外表更重要
契合度一凹一凸更長久
但編劇要政治正確
大家只好妄想
哲宗知唔知未來嘅奉煥係男人
追live 聽唔明 睇到中字嘅呢幕想喊
唔鍾意宋慧喬
見一個愛一個
睇完好空虛
雖然最後昭容同宗仔互相對望甜笑,我都係覺得好sad。
根本宗仔鍾意既係奉奉
真昭容就算點扮返奉奉講粗口,都冇嗰種神韻

究竟邊個話係喜劇黎情人節睇到好sad
已經諗好個畫面 個鏡頭係影住張開雙腿 同個接生婆個頭
跟住奉奉講 喂我做乜又番左黎 我宜家做緊乜
如果頭先 播完歌 加依段 做open end 你話幾好
編劇重新定義喜劇

洪燕ig呢張好有曖昧中嘅男女,要揾個朋友夾係中間影相
就好似當初愛宗仔嘅昭容沉湖咁點都要犧牲一個
我怕唔只宗仔會鬱鬱寡歡 更加怕奉煥返現代之後會抑鬱屌 好想寫文
媽呀呢個解釋唔好咁虐好wor
咪係 我仲期待係仔就教佢點溝女 係女就教佢御夫之術而且奉奉知未來野 一定教到個b好多野 個b會未來前途無可限量
奉煥成日講啦,哲宗看似唔信,不過應該知
如果佢相信一切MAMA講嘅嘢,如果佢有留意MAMA講過佢係男人,咁.......

即係宗仔後來點都會知道佢鐘意咗個男人.....

咁可能諗通咗之後就接受唔到而家個situation,就屈到病死咗
我相信呢回佢會好似當初奉煥咁經歷一大段心理掙扎
都唔會嘅,宗兒好似好開放
又諗番起幅畫個時為咗氹奉奉開心
一國之君係咁多人面前都要扮小丑
正呀
應該係返到現代奉煥好唔開心 借酒消愁到一個點 迷迷糊糊咁又返咗去 點知一返去就要面對生仔大關
搞到佢忍唔住鬧爆昭容
真昭容唔洗氹都笑到四萬咁口
奉煥:好啦好啦見你咁出心出力俾啲反應應酬下啦
飲醉酒 個浸浸左落碗拉麵到 穿越左番去
都係嘅
可惜睇唔到生仔後日談
得知中殿有左 都好期待奉奉生仔嘅演出竟然唔拍呢段
結果全劇最幸福既其實係崔尚宮同熟手
真昭容改革內命婦規例,俾崔尚宮可以結婚
有可能!因為19集哲宗問奉奉既然奉奉係來自將來
知唔知輸定贏
即係哲宗其實信奉奉係200年後嘅人
見到真昭容回歸
宗兒可能會做野留俾未來奉奉
否則點解揀咁樣衰嘅畫像

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞