安心出行係好撚恐怖

555 回覆
4680 Like 81 Dislike
政府一早知道哂你身份證號碼,地址,電話啦
根本唔使驚。我攞部舊機,冇 google 帳户,係 apkpure 下載個 app,冇卡,冇 wifi 都用到。 佢要求權限淨係相機(掃碼用),電郵(可拒絕),彩信(可拒絕),睇唔到有咩風險。
究竟連狗幾時先肯block晒d一毛狗
資料多數都係比廣告商同社交媒體賣咗出去。
迫佢出zero knowledge proof 嘅app就得, 但佢衣家係攞多過佢需要嘅data先係最大問題,有睇過就知個app可以無限延伸,加個評分機制落去15分鐘搞掂,佢用個人資料match 返你出行記錄。

其實佢只係要知你去過邊係唔需要你個人資料同link up 佢地個database 因為出行紀錄唔係一樣需要成日比人睇嘅野,save落自己個電話到再加密碼保護就ok。

但佢個app係要晒你個人資料match落出行紀錄再send返去政府個database, 根本就係監控你。所以個app根本勁恐怖。
唔裝
你講緊既一開始係有幾一開始先?上年新年出邊大把人仲係無戴口罩啦 果陣無你口中講既被批鬥被標籤 可能你講緊極少數啦 但極少數既極端例子唔應該被視為例子啦
係後期武肺愈黎愈嚴重 果陣仲未有限罩令 出邊有大部分人都戴晒罩啦 所以你講既一開始到底係幾時?

主流民意支持強罩令 um可能係 畢竟我唔可以代表大多數人但係支持強罩令既目的我估計係想防疫
如果安心出殯係以防疫為中心 刪減不必要既強取權限 未必唔會成為主流民意

你既口吻同啊Brian叫人quit YouTube有咩分別
我攞部冇得影相既, 根本唔駛驚
最on9 係一到冬天個個隻手隊埋佢都係Low temp....
有D餐廳負責任少少見到就叫你隊個額頭埋佢再度過啦....

有D商場...eg..信和...
門口D實Q都唔會理, 極ON9
依家政府請啲pr咁撚垃圾嘅
咁就無咗一個ac
support
講起口號,黃豬最叻鳩叫,19年遊行果時 手足比狗捉就淨係識企係遠處鳩叫放人放人都唔會衝過去幫手,目送手足上警車之後就上網話好嬲好嬲 話自己乜都做唔到,真係思覺失調,笑撚死
外國都用緊啦
係怕你d 自私撚中左招發燒仲周圍野人
澳州人冇香港班自私撚咁智障ma
同埋人地都唔洗靠政治搵食
要企硬唔好裝呀
你自己懶唔搞vpn,唔整gps setting,sim lock或其他防追蹤嘅措施

唔好當其他人好似你一樣咁懶先得嫁
屌你老母偷埋銀行帳號密碼睇你有冇洗黑錢
唔會,一裝完個下就bye~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞