【牛年懷舊林俊傑】為巴絲搜尋懷舊遊戲

1001 回覆
206 Like 4 Dislike
見到有百鬼夜宴就好想玩,但可惜得iPad
Btw感謝ching對遊戲界嘅努力,令好多人係呢個咁唔開心嘅時候搵番童年回憶
巴打無PC
以前啲Game如果可以搞移植就正
唔敢當
但舊驚真係好有魅力
有冇超人 光之傳承同想要尋秦記玩
我流亡左海外呀,所以無得玩
想搵返一隻以前街機打過嘅飛機game,唔知巴打知唔知名,麻煩哂

個玩法同雷電或者1941果啲冇乜分別,但係佢有好多機款揀,同埋只要識入指令,就會出到隱藏機,機身好細粒,好易避彈,出炮又係放射式咁出,勁好多

如果呢度淨係討論電腦game嘅話就打攪哂
咩Game討論得的
中華大排檔
因為想知有無邊個網/模擬器可靠
之前搵都係google又驚有伏/毒

另外有隻PC game完全唔記得咩名
係好似devil may cry咁用劍連combo 有得召隻野係好似替身咁
邊有咁多伏同毒呀講真
真係咁驚咪官網DL
https://www.epsxe.com/
仙劍客棧
巴打你好,

想問一隻超舊超舊PC GAME
係一隻戰棋GAME, 係操控戰機,
有飛彈武器同雷射武器,
每關過後就計錢, 同可以升級或者買新既戰機。
湯巴
唔該有無咸蛋超人大富翁同老夫子大富翁?
想玩返回味下
Ching,唔好意思呀,想請教多樣野,我喺伊莉搵到百鬼夜宴,咁如果有部Mac 係咪可以用模擬器玩到?因為我DuckDuckGo打電腦模擬器淨係搵到啲電模玩手機果啲,可摸耳介紹一個
有冇ps2 阿格斯戰士中文
女人巴打好,我見你個list 有仙劍1, 可唔可以share download link? 我只係見steam 有,搵唔到其他繁體中文source 而win 10玩到。。。

另外,巴打會唔會有仙劍奇俠傳4 , 軒轅劍3 同埋外傳 "天之痕"?

唔該晒巴打先,你真係好有心!
因為電腦唔係叫模擬器,係叫虛擬主機
Mac機我真係無用過,所以答你唔到,但你可以試試下面link
https://www.ptt.cc/man/Old-Games/DB8A/DED8/M.1449975570.A.F4B.html
Online Game以我所知 如果無咗正服
一係要人整私服
一係要人整單機版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞