【牛年懷舊林俊傑】為巴絲搜尋懷舊遊戲

1001 回覆
206 Like 4 Dislike
想搵一隻三國game
戰棋型行格仔打 可以出技 類似武林群俠傳咁
印象中好似用諸葛亮做主題
help, 我係eyny dl 左 無人島物語4,
http://www.eyny.com/thread-9372762-1-1.html
用左win 98相容, 同Locale Emulator 轉中文成功裝到(要set簡體裝, 顯示正常)

但入到game 都係亂碼
試左簡,繁都係亂碼
又試埋轉系統語言都唔得

有冇高手打救
用虛機包無問題
你指VirtualMachine? 我得win10 iso,冇舊iso , 裝唔到, 有冇其他計
留名
孔明傳
乞兒乞撚到你,幫你down埋,上撚埋你屋企裝好無
其實都明玩得舊game 既一定有番咁上下年紀
亦都知佢地可能對而家既電腦唔太熟悉
但其實花花少少時間已經可以係網上搵到virtual PC 既懶人包, 有哂教學
只要有心搵同睇,一定搞得掂,我就係成功例子
重要整左一次之後,唔洗再set 野,一路輕鬆玩
用虛機咪得 又買部新電腦裝XP咁癲
紅淚?
虛機真係好方便
便利商店xp
十年前喺黃金買過正版
咁都好啲
幾驚你真係為咗玩舊Game買部新機裝XP系統玩咁癲
btw你係咪搵紅淚
紅淚應該中晒你講啲Point
我真係純粹鍾意打機
係幫人搵過或者自己玩過有印象先答到
所以點解Keep住想幫人搵Game就係想豐富自己嘅舊Game庫
有咩好睇
睇我畀人撚
咁都好啲
幾驚你地咁衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞