★ 其實離岸戶口 Charles Schwab 同 Firstrade 都免佣,點解連登仔依然仆倒咁去用支那牛牛?

298 回覆
197 Like 4 Dislike
有無盤前,overall邊個介面/服務最好最全面?用緊sofi, 介面實在太on9,又無盤前,頂唔順
請問有無巴打試過Firstrade即日做買賣,賣出後啲錢唔會即時返去Buying Power果度?係咪有setting可以較?
(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文
https://lih.kg/2267894

慢慢考慮
Nationality 係英國啊
咁又點啊
你應該報返你住香港啊
中國出世 台灣成長 美國發跡
睇你點睇
前日先用bno開acc喎
國籍揀咗乜?用咩語言版本嘅網頁?用香港電話號碼?
謝謝陳同學指點
你自己講咗個分別出黎
cs可唔可以set止蝕
支牛個app 真係吊打Ft app
不過我都係用支牛睇FT 買
冇支牛account
冇收過佢任何關於debit card既email,上年apply都冇收到呢封
已經等左成星期都係未覆我 睇嚟要再send多次去
若然你仲未收到張卡,你試吓跟呢個email嘅方法再做一次,我跟咗做好快就批咗
我都係前幾日先用bno開完,用中文 香港電話
國籍好似係填香港
第二日就OK
charles schwab開到盤前?
梗係得
有 好似早過ft一/兩個鐘有得玩盤前
買港股, 邊間最好?(OR 可以買賣港美股既BROKER)
銀行買/賣50萬貨, 要收2000$ HKD 手續費, 差唔多0.4%
屋企人有實股(1張張個D), 想入番落BROKER/銀行KEEP , 方便D
巴打有冇介紹?
limit?
Limit
Limit stop
Trailing stop都有呢個要搵cs開StreetSmart
我有啲深黃friend都係用支牛
佢哋自己屋企煮餐飯都要所有食材nmic
但放心將血汗錢放喺支那app
唔明咩心態
Thanks 巴打提供資料
岩岩填完 Up to 15日會處理
今次應該掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞