★ 其實離岸戶口 Charles Schwab 同 Firstrade 都免佣,點解連登仔依然仆倒咁去用支那牛牛?

298 回覆
197 Like 4 Dislike
唔使比稅喎,俾咩稅
創辦人係台灣人
capital grow
Capital Gains
Nonresident aliens are subject to no U.S. capital gains tax, and no money will be withheld by the brokerage firm. However, this does not mean that you can trade tax-free. You will likely need to pay capital gains tax in your country of origin.
人地支牛5點盤前
Ft 9點先有
仲有支國審查添
BNO 係英國國籍
但係有冇 NI number啊?
有野換
咁我問返你點解唔用得牛牛
又講得通
薜揩油問:有冇NI關乜野事我本身個FT戶口仲有英國銀行戶口都係就咁BNO開🌝

我答:香港人美股收息係要收30% Captial Gain Tax,英國稅務居民係 15%,有 NI Number 先證明到你係英國做嘢呀嘛!
你第一日用Firstrade?
唔識分Nationality同Citizenship?
Ft 張debit card 我9月中申請,差唔多11月尾先收到卡
開個美國戶口 咪ACH一野射出黎
免費
因為年青人要擁抱鄰近大國嘅懷抱
咁易有美國戶口咪係
唔使畀
我CS 自動扣,會唔會係我國藉填得唔岩,填咗US
條on9仔唔識睇中文
yes,不過盤前價只係由好少嘅成交量推動,好彩嘅可以買平,但都好易買貴,所以我唔會盤前交易,對我冇影響。真係覺得好重要嘅就自己衡量
留名學野,諗緊邊間走資,既然走資加埋投資就更好,初步想ft
我一月中申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞