★ 其實離岸戶口 Charles Schwab 同 Firstrade 都免佣,點解連登仔依然仆倒咁去用支那牛牛?

298 回覆
197 Like 4 Dislike
Why
仆街用錯 account
出金要收錢,.
客服好難搵.
利申Firstrade 用家, 客服真係打好耐先有人聽.
買得股票嘅錢,大部分都係閒錢,如非必要都唔會要出金
同埋用 CS / FT 買股票咁耐都未試過要搵客服
Sc點開國際版 用緊ib想轉會
連登仔個個轉身返過c朗,冇得即刻報價,賺少好多
用過牛牛返唔到轉頭
呢個好笑
我打左4日 每日等一個鐘都冇人聽
去 CS 國際版個網,開戶果陣唔好揀香港(如果唔係會 redirect 你去 CS HK), 揀其他國家例如台灣 之後跟指示填 form 再 upload 就得
支牛賺完拎出黎洗
積分換限量版紀念品都賣到幾百蚊
CS 同 FT 都有即時報價
慳埋啲佣都已經多過支牛紀念品嘅價值
出金要收錢,但你出得幾多次?交易買賣啲佣金夾夾埋埋未仲貴
買得大賠得大好快賺到姐
巴打因咩事要搵客服
CS 搵客服如果唔急嘅可以 inbox 佢地一般 24個鐘內回覆
想申請佢個debit card
係12月頭已經upload左form,但到依家都冇progress
上年申請過一次,一個月後reject我話唔夠balance,今次好夠數
前幾日忍唔住send左email去,都話normal 3-5 business day先覆,真係好難搵
CS int 唔係話唔再出debit card 比香港咩

我記得個時申請 debit card 好快受理
可能巴打俾人 reject 過搞到佢地 process 得慢啲
佢講緊 FT
明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞