★ 其實離岸戶口 Charles Schwab 同 Firstrade 都免佣,點解連登仔依然仆倒咁去用支那牛牛?

298 回覆
197 Like 4 Dislike
for 美國人?
原來係咁
如果你係day trader就知到盤前個波幅都可以好大

好似極光咁6點盤前90%10點左右300%,到盤中就一直落如果你盤中買就買跌勢
高手
可摸耳分享下你個例子佔你ytd profit 幾多%
支牛資訊多(美股資訊比較慢)
盤前後時間長 出入金方便
缺點大陸野 美股收佣最低1美及平台1美(遲D會唔會唔收就唔知)

first trade用左2個月
0佣0平台
盤前後時間短 出入金唔方便(試過出金要打黎確定 見唔知乜電話冇聽 搞左好耐 有卡可每月拎1K 但如果戶口有10K 你有排拎)

開緊TDameritrade (開戶好撚慢)
開左1.5個月 啱啱搞掂 但有D野錯左要更新
0佣0平台
未入錢未用 單睇APP個比first trade好 搞掂後會試用1-2個月

以執笠風險黎計我真係睇唔出有咩特殊問題
或者你開孖展或借貨出街,咁美國保障就真係好重要

否則都只係精神上舒服啲
我通常用laptop嚟trade
反正我月供每月只trade一次 好少用app
對我嚟講最緊要啲錢放得安心
IB點睇
我個人認為好多大公司執笠之前都睇唔出有咩問題,突然爆出嚟嗰下先知,同埋保障越多越好冇人嫌多嘅,小心駛得萬年船,一次中伏,唔知要幾耐先搵得返冇咗嘅錢
用desktop version 啦
無試過login 唔到
唔係話要bno咩?
成2-300 萬貨,現貨來,諗緊放唔放番入銀行,定搵boker 放好,但最平好似都係支牛
幾百萬就梗係銀行啦雖然手續費貴啲但係幾百萬你唔會day trade掛?
其實想賣晒佢轉CASH, 但一賣就蝕成萬HKD 手續費
垃圾支那牛牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞