<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [12] -

1001 回覆
43 Like 3 Dislike
應該係有公關帶風向
今日又扮檢察官?
咁雞排妹 之前同咁多男藝人合作
都無話比人性騷擾
係得條翁立友 擺到明條友抽完水以為甩到身啦
今日個翁立友記者會仲要趕雞扒妹走
連直接對質都唔敢
仲要搬埋老母出黎 內容勁空泛
擺明身有屎
如果淨係睇佢出job呢件事
當事人都道歉左(道歉得7又扮哂野呢樣唔係到講)
曾國城就否認

宜家越發越大變到有堆人追返n年前嘅事再9up
玩女權獵巫
好似要重現返當年metoo。台灣版咁
唔知做乜春

我自己係覺得就算佢講法律程序煩唔想做
但唔用法律程序
你俾幾多社會壓力嗰個人
都唔係真真正正可以制裁到有做出性侵犯行為嘅人
咪玩啦

依家根本就唔關班女權事
堆酸民係想整死雞排妹 話佢屈人咸豬手
話佢形象開放又要玩metoo
做雞又要貞節牌坊嘛

同埋個翁立行從頭到尾都冇道歉過
仲自稱受害者
講真人地開放還開放
你令人覺得唔舒服就係有問題
如果你係有抽水既, 無得話人地夠有etc呢啲黎話自己無辜
最近每晚訓前睇一集木曜 由最熱門開始睇咁睇咗十集左右 依家決定由第一集開始睇
好鍾意泱泱 希望蛇丸多啲上去玩 佢同木曜嘅化學作用真心笑到喊
酸民on9開就不嬲
但雞排妹唔提告只會令酸民更high話佢屈人
而當事人都唔會得到任何真正既懲罰
咁點解唔告?
唔一定告得入但至少對得住自己,
仲可以做個好榜樣俾一班pm佢分享被性侵但唔敢講既女仔

今次其實係引咗班當初話雞排妹物化自己加強父權
既女權出黎玩metoo

個老闆係道歉咗
翁立行就整個記者會推大肚婆出黎
不過雞排妹好似同邰哥都有d恩怨
好似好耐之前邰哥有係記者面前提雞排妹對前輩要有多d禮貌
跟住雞排妹又經記者回嗆返邰哥
foodpanda 麻麻地
仲有義無反顧企係雞排妹一方
一日睇一集,可以睇幾個月,正
睇緊東森,呢壇嘢搞到好大,曾國城道歉,許效舜,邰哥拉咗落水,邰哥話會告屈佢嘅網友
曾國城個訪問算唔算道歉
比我感覺係 話自己無做過 不過你鍾意既咪講句對唔住囉 咁既意思
雞排應該係冇實質證據先唔去告,分分鐘提告都不成立,到時比人告返轉頭傷害名譽

其實台灣哥字輩果班好鍾意抽水,成日睇綜藝節目都見唔少,節目背後既肯定更多,不過有d女想上位所以都唔會出聲姐
泱泱個性格真係不得了
多d入黎吹水
其他歌幾時出?
會唔會上itunes?
佢同蔡哥嘅節目效果做咗幾耐
其實都叫算啦,唔通好似翁立友咁老西唔認咩
頭先新聞都有少少係咁嘅意思,話根本性騷擾舉證係超難,所以條友先係咁叫雞扒妹告吖笨
咁如果佢認為自己真係無心,咁講一句大家都可以舒服d
但翁立友開記招,推個大肚婆出嚟趕雞排妹走就真心樣衰
應該真係無證據 除非特登裝佢彈弓先會長期攞部機影住自己
而家雞排妹就係咬住翁 翁話有片證明自己清白 雞排妹就係叫佢拎條片出黎 睇下有無唔比佢落台 有無改歌詞
其實頭先東森講都話台灣啲節目尤其綜藝不嬲都玩勁多黃腔,好似上面位巴打話齋,啲乜哥物哥出到聲口頭上甚至真係揩到,啲女都唔會出聲,新聞話因為佢哋某程度上都係得益者,觀眾睇得開心

講到尾係文化問題
所以木曜真係清泉,有女仔睇但唔會玩到賣肉,有得笑但又唔會變成意淫, 尺度剛剛好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞