美股半導體集中討論區 II

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
我唔睇好,已經清咗
希望我錯啦

前排出嘅12月全行業營收
NVDA
個市廢到連MU都要轉燈
no hope, no disappointment
半導ETF > 大市
黎緊大市會升返了
Nvidia (NASDAQ:NVDA): Q4 Non-GAAP EPS of $3.10 beats by $0.29; GAAP EPS of $2.31 beats by $0.33.
Revenue of $5B (+60.8% Y/Y) beats by $180M.

真係誤判咗
吉sir
黃仁勳:we are making good progress toward acquiring Arm, which will create enormous new opportunities for the entire ecosystem

$550賣超級誤判
nvda食個宵夜已經紅咗
Extended hour: -2.5%

做乜9
半導體嘢出er跌係正常嘅
但咁樣跌真係笑咗,唔通又係因為gme?
無計啦,可能啲人覺得revenue一年升5成唔夠
其實疫情demand都消化咗
反而係professional visualization按季升30%
呢一點真係估唔到
成個ER都算出色,唯一係擔心automotive segment都係比較疲弱
費城半導體指數 (SOX)
股價 3183.74 漲跌 ▲99.86 漲幅 +3.24%

連登半導體指數 (LISI)
股價 1054.17 漲跌 ▲30.62 漲幅 +2.99%
上落市玩死soxl
一日紅一日綠
完全唔識玩
SOXL識炒嘅話簡直就是free money
MU企得好硬
我係開市565清晒,睇下遲啲會唔會有特價入
費城半導體指數 (SOX)
股價 2999.16 漲跌 ▼-184.57 漲幅 -5.80%

連登半導體指數 (LISI)
股價 993.94 漲跌 ▼-60.22 漲幅 -5.71%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞