美股半導體集中討論區 II

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
股價同時超出預期,所以要跌翻落嚟
Analog Devices (NASDAQ:ADI) reported quarterly earnings of $1.44 per share which beat the analyst consensus estimate of $1.32 by 9.09 percent. This is a 39.81 percent increase over earnings of $1.03 per share from the same period last year. The company reported quarterly sales of $1.56 billion which beat the analyst consensus estimate of $1.51 billion by 3.18 percent. This is a 19.48 percent increase over sales of $1.30 billion the same period last year.
Lm
BTW Texas斷電搞到唔少廠都要停產,缺貨問題只會越來越嚴重
NXPI,Infineon同Samsung係Austin啲廠停產中
拆股後想分批半倉soxl長渣 是咪諗得過?
因為睇好黎緊半年半導體版塊需求大
你如果心理質素過人嘅話就諗得過
琴晚真係跌得太少
上星期升過龍
on9到暈
Texas為咗逃避聯邦法例,有全美國唯一一個獨立嘅electric grid,所以停電停到咁
Ching有無買soxl🤝🤝
咩料呀 拆完個價唔跌咁拆黎做咩呀 你股數多左架嘛
因為高風險?🤣
但拆完股理論上分批買應該無咁大風險?
佢拆完股都係3X etf,同拆之前分別係邊?
每股成本低左算唔算
所有嘢都要風險管理。。。
朋友你知唔知SOXL係咩嚟。。。佢拆完之後個價會細咗,但係佢升跌嘅percentage都係一樣
求暴跌
如果陰跌輸時間都輸死
我諗佢意思係可以細注d玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞