鑽石王牌act II 240打後集中討論

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實一出局滿壘大把戰術可以至小追返分,一係觸擊成功靠Squeeze送倉持返本壘
再唔係就算好似上一輪俾人內外野高飛球接殺出局倉持都有足夠時間跑返本壘追平
之前咁多局有大好機會都已經兩出局,冇安打根本玩唔到落去
如果而家係平手就可能會見到第4棒用強逼取分
但係要反超咁御幸一定要安打

同埋雙殺轉場呢件事
如果喺未殺第2個人之前跑到返本壘好似嗰一分都會照計
唔計㗎,如果咁都計咁隊隊兩出局三壘有人都實用強逼得分
三壘喺投手準備投球嗰下跑壘一定快過觸擊嗰個俾人封殺之前返到本壘
但球例喺呢種情況下係唔計分直接三出局轉場
好似話搵到攻略打半滑球
春市都係瞄半滑球
御幸反超
澤村守埋第9局
希望好似你咁講, 
今局反超, 
澤村守埋第9局, 
因為己經舖左成場波, 應該係澤村係市大強攻壓力下投完9局,
證明自己可以背負1號波衫
反超完
天久就心態爆左
直接換人
計左Force out 先
Tagged out 先會出現計左分先

依個情況一定係打外野高飛球攞分
等睇天狗瘋狂口upup
跌左落地仲要揦返渣沙話「算你跑得快」、「估撚到你啦」
一唸起條友下集變落水狗就扯哂旗
打到右外野估計小春有機會上三壘,估計隊長可以打爆天狗了
不過咁嘅天氣,一個投手完投真係痴線
除左佢自己體力好,仲要多謝克里斯前輩
不過呢方面青道嘅負擔應該算比較少
全國有幾多隊可以好似佢地咁有兩大王牌輪住上場,平時每場仲要有川上嚟收尾
3個投手完全不同風格,都冇乜球隊可以慢慢適應球路
佢用球少
想睇天久boy仲有咩藉口
巨摩先癲
上年除左本鄉正宗一個仲有3個投手輪換屈死稻實,今年唔知走淨幾多個投手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞