鑽石王牌act II 240打後集中討論

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
市大三九局上輪到234棒 澤仔可能都會失返1分
但係想睇澤仔可以型足全場
天狗球數大多喇,12點幾8月頭,職棒都頂唔順…咁樣輸都係非戰之罪
第九局應該是但有一個安打,跟住最後一個出局數就用回憶殺諗返起上年決賽搞掂
澤村連打擊都進化
成場對天狗磨得最多球數竟然係澤仔

所以澤仔打法用球數少都係優勢嚟
係成日要擔心啲野手派膠
其他人個個想打支大,點知
245快啲出啦
青道打線好撚廢
稻實個一年級好高個投手個樣睇落都幾勁
真係唔覺得青道有咩本事打得贏稻實

打紅海應該會出佢
澤村秋季至春季成長得太快
班打線完全跟唔上
但係投手戰就係要靠哲弟依種盲炮去打開缺口
有辣有唔辣 不過冇諗到係青道條打線今場可以廢成咁
青道打線唔算好廢喇,係第一局比天狗牽制打窒咗,加上安打不能連貫⋯
不過對住成宫就更冇運行
同埋雖然無安打
但真係個個人都比到壓力天久
唔係之前對住成宮同埋北海道條友嗰種無能為力嘅無安打比賽
上年頭一局去到第三棒伊佐敷就先拔頭籌,今年真係不敢想像
上年條打線太勁
對住稻實擺4分根本只有職棒先做到⋯⋯
我對頭兩棒二遊間有信心,係睇白州
御幸就一定係成宮重點招呼,拖到第三輪打席先食糊都唔算過份
其實稻實戰真係咁多場入面最好睇嘅一場
由倉持對住成宮都敢盜壘到伊佐敷第一輪都打到安打拎第一分、降谷對付第一輪打線0失分、大哥漏接倉持補上、澤村三振成宮、降谷外野火箭式傳送、倉持觸擊靠降谷Squeeze追返一分、大佬哲三分逆轉
每一局都好撚精彩
但稻實攻力冇上年咁勁 走左個四棒隊長
Catcher 換左個新新地既人 可能係關鍵位
帶出miyuki 有幾勁
同樣大家皇牌投手都好勁 但 catcher 會影響到發揮
帶返擇村想學Lead 同配球 去配合隊長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞