期權倒欠牛牛錢點處理

1001 回覆
363 Like 27 Dislike
認真,衰都衰咗,要同屋企人相量:
1. 破產
2. 債務重組
3. 家人親戚借

千萬不要亂向其他人再借錢,亦唔好話破產就破產。唔好後悔,所以要同屋企人有相有量,大個仔,要有膊頭。

跌有限,升無限,唔係對沖基金,睇中都唔應該做 short,仲要係 naked 個種。

希望你安然度過呢一關!
你輸40個,姐係人地贏40
牛牛點會比你走數
點解要玩short
Add oil bro
因為long係你喺人地到買左個權利返嚟可以係特定價錢去買隻股或者賣隻股。
你衰左最多咪唔要呢個權利,就輸左買權D錢。
但你short係簽左合約你俾左個權利人可以係特定價錢去買隻股或者賣隻股。
所以如果到左價,人地要用個個價去買或者賣D股你都要嘔俾人
如果真係破產咁梗係有大食大
幾十萬唔使死,btw 仲讀緊書, 咪累人, 老破la. 走數等收律師信, 激死埋屋企人先老破仲on9.
妖股都short
你真係short撚左
你先廿歲仔, 衰極都有萬幾蚊人工,打2年工已經夠還
其實真係好小事
好似破產輕鬆啲
Del apps
人蠢輸錢刷首抽好過一世只為還錢
又少咗啲

殺咗個pop先跳樓都未遲
有冇d熟既professor問佢借?
屋企住私樓叫佢按左層樓先

走數唔好還!
嘩,屌你老母,賺得少無蝕仲想點
大陸人可能問唔到銀行借錢
咁樣安慰到自己
樓主上咗HK01
樓主我建議你搵屋企人拎左筆錢還左先 唔係就搵銀行/借貸公司借錢分期還
出黎做野後就唔會覺得多
有long put 唔買, 做naked short. 真係多多錢都唔夠你使.

問人借錢.

1. 填數斬倉
2. 買股變返做covered call. 睇返個delta 買返咁多.
e.g. delta 90%, 就買返90%股.
都係嗰句,連40幾萬都老破既人會有幾多資產
講完又唔貼埋出嚟貼吓堂

AMC股價|連登仔沽空期權倒欠經紀行逾47萬 嘆無法償還要破產

【GME/AMC/期權/沽空/破產】GME(GameStop,遊戲驛站)因為沽空機構持有大量看淡空倉而反被散戶狙擊,不少股民跟風亦都大賺一筆。與GME有類似故事的電影院龍頭AMC近日亦都爆升,不過卻有連登仔在討論區上表示,自己沽空期權卻遇上股價大升,最後倒欠股票行近48萬元,急問網民可以如何處理。

...

不過股價大升,散戶亦都未必獲利。有網民在連登討論區上以「期權倒欠牛牛錢點處理」為題發文」,指自己Nake Short(裸賣空,即在沒有借入股票的情況下在市場上出售不存在的股票)AMC期權,「蝕到本金無晒,仲倒欠牛牛(某股票經紀行的匿稱)錢」,急問網民現時可以如何處理,一般情況又是如何處理,「我要冚翻晒條數?」

樓主在留言中提到自己的沽空期權被經紀行於高位斬倉,被問到「點解要玩咁大時」,樓主就指自己想不到AMC會急升數倍。樓主又指涉事數字「超大」,已經打算申請破產,亦有網民笑言「留意下做空咗GME啲機構點處理」,暗示建議破產。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞