期權倒欠牛牛錢點處理

1001 回覆
363 Like 27 Dislike
如果long咗100張就係
牛牛自動斬倉只係保障佢自己, 投資者應該要自己幫自己斬, 如果話樓主想斬, 但因為牛牛LAG機而斬唔到就話要牛牛負責姐
樓主,起你底發現你賭仔呢喎,記住賭場唔怕你贏,最怕你唔嚟玩,下下又call又put,無咁多本就咪搞咁多,希望你今次學到嘢
上面幅圖過埋今晚數錢數到仆街
事實係唔撚駛還
你以為做券商就無風險?
開班教人點樣炒期權輸錢

賺學費 對沖股票失利

好多都係咁做啦
仲有好多假膠俾假希望樓主話唔駛還
50萬分期還 自己去打工都得啦

窮人唔好做short side
.... 你以為唔搵你就以後都唔洗還?睇路啦
差幾多錢?牛牛佢息唔算高
人地明顯係講緊賴皮唔還 你用咩途徑追佢還錢 你就合約精神上身咁 睇條款條合約個個都知要還 但點追又另一回事啦 小額最多7期 如果打官司上庭慢慢申請法援慢慢玩 輸左最多又係老破 咁點解要提前老破咁傻豬 同埋同你講啦 間野一定唔理條數一排 之後等你開始做野 有能力先會告你 到時你老破佢都有錢收 除非你老破完唔做野 食綜援
5+1
無事喎, 過埋今晚正50萬
其實個爭拗點係牛牛有冇權咁做、冇就唔洗還
起底發現樓主10個月前已經輸緊六位數
跳咩樓 最多咪破產 想快手完成咪過幾年清貧生活 想儲本翻身咪同支牛傾 分爆期去
過幾年唔知滾到幾大先搵你
只要再諗深一層,個個都走數間行咪蝕到仆街開善堂咩
按 法 定 的 期 限 而 言 , 熟 知 本 欄 的 讀 者 都 會 知 道 , 合 約 債 務 有 效 期 為 六 年 , 假 如 欠 款 在 六 年 前 到 期 應 該 償 還 , 但 直 至 今 天 債 主 仍 沒 採 取 任 何 行 動 去 討 回 欠 債 的 話 , 很 可 惜 該 債 項 將 會 喪 失 效 力 , 債 主 也 不 能 再 作 追 討 。 據 歐 陽 先 生 而 言 , 他 欠 銀 行 的 錢 , 不 論 性 質 如 何 , 都 已 是 八 年 前 的 事 , 假 如 銀 行 方 面 一 直 都 沒 有 追 討 , 這 筆 欠 款 已 過 了 期 , 不 能 再 追 了 。 因 此 , 即 使 銀 行 今 天 忽 然 找 上 門 , 要 歐 陽 先 生 還 債 , 歐 陽 先 生 也 可 以 一 口 拒 絕 的 !

而還有一個問題是,假設你符合「期限法」的保障範圍!即你的債權人已失去合法的追討權利,但他失去合法的追討權利,祇是無法以法律途徑去向你作出追討,不表示對方不能作出任何追討的行為,你要了解這一事實!

簡單的說對方不能以任何法律途徑去向你追債(如發律師信,入稟法庭,扣押你的財物,申請你破產等)。但你欠債這一事實依舊存在,因你並未破產所以未能藉破產令期滿以免去這些債務,所以對方有權以非法律的行動去向你繼續追討!祇要這些行動不違法,(如寄信、致電、上門等)你亦確是難以阻止,但你亦可以拒絕償還(如果這筆債務確實已超出「期限法」的追討時限)!
AMC大跌番啦 開市平倉應該輸少D掛
間行一定要你還㗎 你咪同佢講唔還 拖佢囉 佢最後告你破產咪破lor 你都冇辦法㗎法
係呀 我個fd爆倉負30萬
我fd話還唔到,果間券商仲即時話唔駛還錢,仲比多10萬佢叫佢努力生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞