[viu]韓劇 哲仁王后 (3) - 星期六一齊食拉麵啦

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
希望佢唔好返現代啦 真係好大獲
其實我覺得佢地會創造左一個美好嘅未來,朝鮮強大,唔會俾日本侵佔,變左君主立憲制,奉煥陪住哲宗到老,睇住國家變美好
但係穿越劇通常都改變唔到歷史唔咁期望咁大住
最好返現代解決事件 再返古代
《哲仁王后》第17集文字預告+15秒預告(有新內容,Mama珍貴的梨花酒沒有了)
17集 懷孕是美好的
以哲宗為首的所有人聽到懷孕的消息後都沉浸在慶祝的氛圍中,只有昭容完全高興不起來。
我居然懷孕了? ! 看見突然發火的昭容,對其態度感到詫異的哲宗為了尋找讓她解氣的方法而苦惱著。
另外,中殿懷孕的喜訊在宮中流傳,令人害怕的危險傳聞也一起散播著...
危險的傳聞究竟是什麼?
好驚咁快睇晒 要個個星期都係咁等
"各自合宮" 呢個又係黃viu 定邊度翻譯?
好似又翻譯錯左
佢用 "卡渣" 音譯左做各自
正常應該係意譯 -- 假既意思, 假合宮
你仲有8集未睇,睇到今星期五,星期六又update,都係等多一個星期就結局,啱啱好
如果韓室長祖先已經絕後,咁係咪已經改變歷史
Viu啲翻譯睇到一頭霧水
自己都唔識韓文 仲睇到一舊舊
冇唔鐘意呀,好理解佢
好似係漢化組
我諗緊佢會唔會宮刑個時 會唔會有人救左佢 或者有咩意外令到佢唔洗宮刑
我本身都唔識韓文架  
但睇完呢套野搞到我識聽左好多
一黎黃viu 譯得太差, 我要走去睇第二d 翻譯
二黎呢套癡線劇 d 台詞太多細節, 立flag 太多, 一定要重睇
聽下聽下我竟然變左自學韓文
咁去到朝鮮時代 見到娘娘 都幾難唔變堂哥
睇十六集精華呢
鳳凰天使繹得唔錯,friday就只可以睇小片段
friday香港係咪無得用
堂哥當年移開大石 男主角先會得救
一廂情願但叫做得到初吻(好似係)
呢套野啲男人都幾感情用事,鍾意花真果個明明死忠主上都可以收埋咁重要嘅野唔講

Btw當年套支那劇其實好有創意 啲衫同對白 一言難盡⋯比中共廢老評為低俗過度色情 仲要下架再修剪
vpn?唔識搞
我唔記得係邊套劇開始知幾時興起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞