聖瑪加利大堂要籌二百萬維修教堂,屌柒青年人唔捐錢

493 回覆
161 Like 937 Dislike
神父等錢洗
現實就係依家啲果都仲係前人種
然後叫後人種啲後人就話如果佢地幫手種前人會食曬佢地啲果
後人就繼續食前人既果

洗咁多錢起到富麗堂皇咁有撚用咩
留返嚟幫下其他人好過啦
所謂既宗教其實都係想呃人錢,做人唔好咁迷信啦
「其實不是要你和前輩看齊」 睇黎神父 assume 左班晚輩係次等教徒
其實就好似一買一賣咁
你教會打開門做生意sell既係人脈同支援
碌咗咁多碌得掂捐獻返多少好合理
但班小朋友做左幾多年人呀?基礎都未打好
唔好講賺大錢,最需要支援既時候你屌人唔捐錢
比你做門面功夫?忽上腦乎?
God is dead. God remains dead. And we have killed him. How shall we comfort ourselves, the murderers of all murderers? What was holiest and mightiest of all that the world has yet owned has bled to death under our knives: who will wipe this blood off us? What water is there for us to clean ourselves? What festivals of atonement, what sacred games shall we have to invent? Is not the greatness of this deed too great for us? Must we ourselves not become gods simply to appear worthy of it

Friedrich Nietzsche
比D神績黎
呢個係神比你既考驗黎 考驗你對教會忠誠

抵押自己間私樓都唔止兩百萬啦神父
爭兩球搵晚上方舟跟契媽都搵到番黎啦耶撚
佢係逼迫一方嚟,幫共產黨譴責香港人
宗教真係最撚呃錢既行業
咁班後生唔返咪得囉
發窮惡
教會我只會捐比 好鄰個北區教會守護孩子
其他收皮啦
想起成點
屌你執7佢啦
耶撚
只差2,000,000
見只差以為好小
其實St Margaret出名多有錢人
佢地堂區要籌款裝修
基本上班成年嘅有錢人絕對唔會手軟
係一定會籌到
(反而其他堂區要籌錢唔係話咁容易
例如公屋多嘅堂區
好多時要靠教區撥款
先至可以搞到基本維修)

咁既然你籌錢一定會籌到
點解仲要屌班後生仔呢
CLS
在學同未婚嘅年青人好撚有錢?
咁樣講完更加唔想比錢呢個濕鳩教會
老老豆豆, 呢D宗教人士同神棍有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞