聖瑪加利大堂要籌二百萬維修教堂,屌柒青年人唔捐錢

493 回覆
161 Like 937 Dislike
人唔笑,狗都吠
肉酸
2019年捨棄完年輕人之後
而家又要屌住黎搵後生課金

咁撚似伍淑清既

捐一蚊比佢買吉儀囉
左膠d咁講
其實班撚樣係拎住宗教自由黎做擋箭牌
本質咪又係神棍
只不過係企左起高地冇人有位入到佢
你明知佢係仆街你又唔可以歧視佢既信仰
乞錢好心好似612基金咁啦大把傻仔爭住課
https://www.facebook.com/2350813451822244/posts/2367798673457055/
《請認清事實 —— 回應關傑棠神父》|作者:燭照
前兩星期在《公教報》讀到了關傑棠神父的兩篇作品:《信任破了產》和《修和路漫長》。開始時是感到憤怒,但慢慢變成失落、無奈:為何我們教會的牧者總是不肯認清事實?
關神父說:「試問警務人員會否在沒有受到人身攻擊前主動追上前打人?如果有,他們肯定是潛伏在警隊的『無間道』壞份子了!」無錯,確實有不少示威者痛罵警察,也有示威者衝擊防線,後來亦武力升級。但這樣就可以把警暴合理化嗎?因為被人罵而毆打人甚至開槍,就不是壞份子了嗎?那些眼睛或頭部被槍擊的示威者,是抵死的嗎?警察是在用可致命武器瞄準示威者頭部射擊呀!神父知不知道手持警棍身上佩槍的警察,如何一次又一次羞辱示威者?神父有否聽過「叫你個耶穌落嚟見我哋」?究竟是我的道德標準太高,還是神父的道德標準太低?神父撰文時或許還未發生七二一元朗襲擊:警察和白衫黑幫暴徒「拍膊頭」,互相配合得天衣無縫。神父,你看到嗎?
原來離目標差兩球
唔係籌兩球
上帝知你啲錢用途應該會一野打你落去見撒旦
Rubbish
屌哂你班後生仔老母
神父有冇捐糧先
都係一盤生意
用宗教包裝
上一代係咁,相等於無老豆老母就唔會有你個衰仔呀,一樣。

又唔諗下佢只係享受嗰幾秒既快感。
攞入面值錢嘅嘢攞去賣囉 咁大間教會點都賣到兩百萬掛
再唔係問政府攞囉 發爛渣政府可能肯比
叫埋東張西望上去講自己有幾慘 到時實有人捐
求人畀錢仲串過馬撚
笑能死 唔捐啊垃圾
香港d教會當傳銷咁做,係咁叫人拉身邊朋友信教,又要人係咁捐錢,好撚乞人憎
年輕人又冇錢, 又被放棄. 同收成期D人比, 冇得比
原來係咁
叫共產黨比錢你裝修啦柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞