聖瑪加利大堂要籌二百萬維修教堂,屌柒青年人唔捐錢

493 回覆
161 Like 937 Dislike
天主教真係垃圾
奢移到極點, 根本違返耶教指意
根本教徒就唔應該比錢裝修

佢個教咁勁搵d 識裝修教友免費裝咪得lo,
我就無見過教會d 人彈琴會收錢? 帶小朋友玩遊戲又收錢? 唱歌又收錢?
呢個又真
係好多落後國家教徒咪又係自己落手整。
係香港人太有錢,裝修聖堂都要比裝修佬賺
毅進星100
灣仔,天后有做野
係天主教先咁ON9
從來都係依附極權, 最緊要有錢收
夾BAND 一場收過萬, 婚禮彈琴果D 都過千
個個星期搵一堆人免費幫你又彈又唱, 一年都幾十萬

表演藝術唔值錢?
遲d d 垃圾教會都要開pay床交月費

基本會員 $199 usd 入會費
高級會員 $399 usd 每月有師兄同你讀聖經一次
VIP會員 $599 usd 有神父每月主題相片20張
要錢咪要錢
講咁撚多仁義道德勁嘔心
宗教從來都係依附政權而存在。
世界就係邊個拳頭硬就邊個話事。
宗教冇特權去避過世界大勢
咁就已經自相矛盾啦
耶穌洗唔洗同個皇帝搭膊頭先五餅二魚呀

自己買本聖經讀下導人向善無問題
但捐錢 (美其名奉獻) 比d 柒頭教會就係on9 仔行為
衰撚過捐錢比無國界
摩西洗唔洗同法老王飲個茶先帶奴隸逃出埃及
耶穌行奇蹟,同地上教會建立係兩樣野。
教會不嬲就係人控制,有人就有罪惡,就有利益。
所以好多人都唔選擇依附教會,選擇自行隱修行善。
點解呢間教會好似每張通告d字眼都令人睇得咁唔舒服?好多慈善機構值唔值得幫一件事,但人地d籌款信最起碼動之以情賣精神賣慘賣使命,令人睇得舒服d,唔似呢間高高在上兇你命令你去科水咁,不如炒咗個幫佢寫稿嗰條友去啦
呢條神父藍絲黎
信耶穌得永生
仲唔快d比錢黎證明你有幾信耶穌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞