聖瑪加利大堂要籌二百萬維修教堂,屌柒青年人唔捐錢

493 回覆
161 Like 937 Dislike
原來依家d 宗教扮都唔撚扮
直接屌人唔捐錢
我估平極百幾個,好心諗比人圍標所以成千個,但款都未籌點投標圍標?唔好心諗自己人嚟嘛
捐錢才能上天堂
下?耶撚冇睇傳道書?
「我恨惡一切的勞碌,就是我在日光之下的勞碌,因為我得來的必留給我以後的人。 那人是智慧是愚昧,誰能知道?他竟要管理我勞碌所得的,就是我在日光之下用智慧所得的。這也是虛空。」
‭‭我就建議你班友炸撚左間教堂佢啦,唔好益班後生
天主教教區幾時在香港收皮?
耶撚真面目
從古至今都係起大教堂,引發戰爭,國家政教合一。班仆街完全做緊魔鬼既野
真。人血饅頭
快啲用「五餅二魚」呢招啦
變夠兩千萬咪夠錢囉
乞兒
屌捐
大把啦
其實教會內外好多教友做善事都不求回報

我自己最欣賞幫老教友打點身後事嘅教友
平均一個月出動幾次
去老教友嘅追思彌撒幫佢唱歌祈禱讀經
去完最多食埋解穢飯但係唔會收錢㗎
呢D真係功德黎

另外就係過年過節帶食物禮物落區
同露宿者傾計嘅教友
我都係好欣賞嘅
呢D完全係自發參加
本身就好多人嫌污糟唔會參加
反而呢班好人甚至有時禮物都係自己買埋

基本上喺呢D低調但細心嘅人身上
你更加睇到信仰俾佢地嘅動力
甚至睇到佢地真係實踐聖經嘅教誨
佢地嘅行為比起去豪華裝修嘅教堂更有意義
加你碼 大堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞