有無行山鞋介紹?

520 回覆
13 Like 7 Dislike
輕鬆行求其著對波鞋都得喇
Columbia / Timberland / salomon啦考驗自己技術

Btw 著開salewa, 千七蚊左右一對,真心推介
我仲著緊對speedgoat 2跑山,hoka 係望上去好大舊但好輕身
想試着先買
留名
今日試左,最後買左上面位巴打介紹既altra
個人覺得hoka個底硬到屈唔到咁
唔講真係無留意呢個牌子。我本身有扁平足 試下呢個牌子都好
我去到都係試hoka先,貪佢款唔差
但最後再問altra就一試愛上
hoka一直都係跑山友著開,係近幾年變咗潮牌,多人識同著都唔係壞事嘅。 啱啱上網睇咗陣,Altra係幾正喎,對鞋會闊啲,啱晒亞洲人。 之前試過外國網買salomon嘅行山同路跑嘅鞋,發覺偏窄。得閒去試下Altra先。
巴打買左邊對型號?
有d款跟本唔貴,佢印度做,之前有d款係日本買 5000幾yen 都有交易
我扁平足著speedgoat跑步,發覺個底太淋support唔夠,但普通行路係好舒服嘅
行山boot我著mammut mercury mid gtx, 幾實正,撐得住我扁平足,有扁平足都係著返重support鞋
altra lone peak 4.5
Olympus 4
有所謂
大家一人生多一步 買其他地方製既行山鞋啦
大大聲講無所謂! 做乜9 香港人呀!
清想問問今時今日enduro仲買唔買得過?今日上backpacker試咗覺得腳感偏硬,又唔知會唔會擺得太耐對鞋老化
自己對altra lone peak 5幾有好感,hoka speedgoat 唔計價錢嘅話唯一問題係鞋底真係有啲高,驚反車
巴打會點排 lone peak 同埋 olympus 4.0
巴打會建議lonepeak定Olympus同埋altra襟著嗎?上述兩對係混合地型定係針對泥石路

另外lonepeak 4.5 同 5差別大嗎
btw巴打覺得luna有幾正會令你排喺第一自己著開bedrock,有閒錢都想買埋luna
下廢架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞