有無行山鞋介紹?

520 回覆
13 Like 7 Dislike
Sky係偏輕身薄底跑山鞋; Trabuco 9我有買, 貪佢個中底有duomax, 可以加強足弓支撐, 另外防滑,鞋頭保護, 緩震幾樣都兼顧到, 整體表現我覺得好過之前著開嘅Hoka Speedgoat 4
Speedgoat 4個logo夠細
咁算了唔該晒
唔買 Salomon同Arcteryx
睇下Hoka或者TNF先
請教巴打 其實行山鞋主要功能要注意邊方面
梗係防滑能力要最優先考慮, 鞋底啲膠粒/狗牙偏軟身會比較咬地, 但係就會易磨蝕, 例如speedgoat 4個底

另外鞋頭保護都幾重要, 例如trabuco 9塊鞋頭硬膠包到去尾趾位, 但係同時都會有啲un腳趾

我自己就有嚴重扁平足+足底筋膜炎, 已經著咗果啲訂造矯形鞋墊幾年, 所以會儘量揀啲鞋底比較闊同埋中底唔會太軟嘅行山鞋款, 之前著開嘅speedgoat 4都還可以, 但係mafate speed 3個中底再實淨啲應該會更加適合
asics平過hoka好多

買返對粗著都抵
Trabuco 9淨係得asics專門店先有得賣, 仲要有8折, 所以好快斷碼/賣晒, 我之前買果對gtx版已經係display嚟, 我個size仲要得番最後一對, 想試大半碼都話冇
佢有個系列係頂級野 定 個人特制?
佢一般幾百蚊 到 千零蚊
D 衫 袋 D料真係好廢下 唔值個價喎
但又真係見好多登雪頂用NTF連身衣
鞋類就少見啦 用 LA SPORTIVA Zamberlan 多咁
大袋都唔見影
即係下中上價位類廢廢地 但某D極端專業類仲係頂級?
專業野唔識啊 願聞其詳
等我學下
asics咪無大logo 仲幾好著
廸卡濃 mh500 點睇
平時一個禮拜行一次山咁
大約中等路線
見佢平平地
杖一輕到仆街,用落好爽
我對salomon sense ride 3用咗兩個幾月個底已經蝕晒

近排睇中s/lab pulsar同tnf vectiv

有冇巴打試過呢兩對鞋?

求指教
想平就brooks,性價比一流,不過d山鞋款硬係好柒
我著緊adidas ax3
青山腹地個d都著過黎行
蝕得好快 不過蝕得快=抓地勁
巴打想問下 我都有扁平足 你係邊到做鞋墊?
我用緊dr kong果d 平野
想買hoka one one tor ultra low
就咁睇呢個堅?

呢個呢?
我睇d 真假網都分唔出
EG X HOKA 出左咁耐咁多流野都仲咁多人中伏
咁我都係唔理
但邊度仲有堅既沙色😭😭😭
你要買沙色買kaha low 好過啦on99

你一心要tor 咪中伏囉

大把流
我都知。。唔好屌咁大力
Kaha 腳感同tor 有咩分別?
圖呢
Lowa 會被人以為係黑警
不過真心好着
行澗著goretex 都會濕 一濕就好難亁
幾靚同官網賣$199
但已下架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞