姐早消息:個垃圾政府準備逼所有抵港機組人員隔離

291 回覆
84 Like 24 Dislike
其實同一架機,有兩班crew,只要走嗰陣轉第二班crew,唔落地咪得?
封得一時 封唔得一世 要走都係會走

不過他朝支共比人走 錢仲有無得走就難講
客運量咁低
用咁多crew隔離條數點計都唔化算啦
用兩班crew, outbound 嗰陣用crew A, crew B休息,當inbound 嗰陣用crew B, crew A休息
真係關機組人員事咩?唔係大陸落嚟唔洗檢疫嗰堆?
英國佢有人工嗰個津貼所以
就盡量用多啲人 唔使佢哋畀人炒
雖然機係少咗
Aircrew 會住佐敦油麻地ssp
crew A crew B 本身係work
但內文話班機喺HKG留得耐過兩粒鐘就已經要quarantine
短途機都仲做得到, 但long haul 點做?

即係變相禁直航 擺明要玩死CX
一係放d crew係架機到唔落機
食痾訓玩係哂上面
Long haul唔落機都得掛?反正咁多位,咪坐喺後面休息囉
做得好
但貨機唔計,因為啲人
天然免疫
恐懼撚又贏啦,玩口埋口話封關
不過好似齋運貨都賺
long haul 飛完10+個鐘 要入油同check機件for飛行安全㗎都要

兩個鐘內要完成所有程序包上落客同清潔機倉 點做呀
Sor, 唔識
係真係唔care, 花市就唔洗開返啦
14日變21日 講起就把鬼火
貨機除外咪得,條件任佢set
最大鑊都係國泰啫, 外地嚟嘅航空公司只要限佢哋入住隔離酒店, 留港期間唔准離開間房, 直到走就直接用巴士車到去機底, 英國澳洲都係咁處理外國air crew
港共我屌你老母
若果喺機內兩個鐘都計的話,連貨運都整比柒柒柒攬炒埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞