姐早消息:個垃圾政府準備逼所有抵港機組人員隔離

291 回覆
84 Like 24 Dislike
巴打你個名真係好好笑
我好想知如果玩殘貨運會唔會影響香港嘅糧食供應 因為其實香港唔少糧食靠空運到港
但本身去台灣嘅外國飛機就已經少過香港 主要受需求同航約問題 台灣傾航約零瀉多麻煩 上ptt航空版睇多啲資料就知
我唔明 咁嘅環境尤其政府會迫銀行亂咁凍結人哋財產 點解外資覺得擺錢喺香港係安心 唔驚有事
你講得啱比起以前 而家應該做嘅流程簡單左
我真係好想知對香港糧食供應好重要嘅空運一停擺 我哋嘅糧食會點算 後果咁嚴重都係唔撚理
承載住英國政府嘅政治任務 保護BNO人嘅安全 除非香港唔俾英航嚟 否則英航都會繼續喺度 呢一份應該唔會比英航用商業決定停航
問題係佢本身提供比香港嘅糧食數目以現時嘅數據唔夠香港人食 係咪想餓撚死香港人

冇飯食仲要被感謝終殃
你係crew?因為之前嘅安排一直都係外國base嘅一到就入酒店,直到離港先可以出返嚟,公司嘅安排之前係咁
DHL 歐洲 hub 響 Leipzig
Royal Mail就真係用BA
非crew,普通人,公事需要問過可唔可以未完隔離期離境,government reply is no

佢宜家意思係冇咗air crew exemption? 似係跟普通人一樣要 quarantine 14日,所以亦冇得中間離境?
但個報道寫停兩個鐘就要隔離,唔知唔落地算唔算
應該要實施唔洗隔離
自由出入境
禁止戴口罩
強逼每個人都要參加大型party
普通人點同依家本地組員係完全唔洗隔離,只係困24小時等結果,無事就可以返屋企,依家想困佢哋14日。但外國嚟嘅組員就係困到佢哋到離港嗰日就得,如果佢哋24小時內就走,困佢哋喺香港14日完全唔符合成本效益
唔肯定,政府依個時間做依樣野係為防疫定為封港?

I hope u are right. Lets see see la.
係鎖你班黃絲暴徒戶口姐 好人好姐有咩事?
政府點會理成本效益
我始終覺得係政治任務
字眼上係all crews
一落地就14日
話撚知你
食物及衞生局局長陳肇始接受本台專訪時透露,本來獲豁免檢疫的機組人員,將來抵港後亦需要於指定酒店檢疫14天。

陳肇始表示,因應全球疫情爆發嚴重,並出現多種變種病毒,在滴水不漏及嚴防輸入的大前提下,要收緊豁免檢疫安排,向機組人員表示不好意思。

她未有透露新安排何時實施。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1571721-20210122.htm?spTabChangeable=0

回港易唔會中,過境司機又唔會中,爆到一地毒嘅海員更唔會中
無晒空運食物,
中國仲有無走私肉食 ???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞