bmw 218i 全新 vs benz cla 250 二手

254 回覆
40 Like 10 Dislike
兩架既空間唔係差唔多咩?
單數缸真係好睇間廠功力
以前去過福士試Polo新車都feel到副3缸chok
但我去日本租部17年note 一樣係3缸 行咗8萬幾 冇乜問題

到我而家自己養緊部10幾年5缸 都未震過貓王
雖然你啱嘅 單數缸偈副engine的確係係咁扭
咁5缸基本上都係靚嘢嚟
日本廠玩3缸係勁好多
因為通街K car都係3缸
相反歐洲廠一直冇太多資源去做3缸
5系legroom闊過3系好多
同埋避震各樣揸落比3系真係舒服好多,不過真係有啲大架
320i贏在個m sport
但係呢度好多人屌m sport 避震太硬
見過有人買m sport 再換避震
CLA後面俾狗坐
純粹睇馬力 應該係
318i vs c180
320i vs c200

講真買得218不如買318
4缸 後驅 後座空間大好多
仲要真係加多少少 加多3萬
除非你真係好想要frameless door 同compact car
否則諗唔到點解要揀218
C200而家43萬有交易,又係318i多少少

118i 218i 318i c200 c250 320i順序部部差幾萬

當然香港入貨又仆街嘅,320i淨入m sport 要48萬
318i 都係sport 廢事頂住218i
118i 同218i差5萬 但係同一個偈喎
218i 同318i 差3萬 而有明顯升級
好容易比人感覺上218i偏貴 318i幾抵

係呀 仲要出左318i sport 唔再賣320i sport
得320i m sport
擺明逼你買318i sport
利申 我就係咁買咗318
A/E/S都轉曬樣, 仲差C仔未轉, 唔駛睇住啦
118i有m sport 34萬
C未轉都型啦
Benz一轉款啲舊款就柒到仆街
呢個真,其中一個不因冇狗沖cla250二手既完因,買2017版再過二年變上上上代
嗰架應該係GLA
明知班人會買318再map都唔買320 sport
仲入嚟做乜
依家平咗咪仲好
其實成日話CLA後座坐唔到人
我車住全家都無問題
老婆坐隔離,老豆老母坐後面
Headroom的確唔係高,但未至於坐唔到人嘛?
Legroom 真心唔算窄喎
除非大家屋企人都180...就另計啦
利伸:揸緊舊款CLA
218前驅
女人坐都差唔多頂腳, 睇黎你全家都真係好細粒

我前兩日試完CLA
頂頭頂到仆街
利申184,老婆172高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞