bmw 218i 全新 vs benz cla 250 二手

254 回覆
40 Like 10 Dislike
318i
tesla 世界第一
代步慳錢冇得輸,但想要有玩車感要靚車感就真係唔得
甘你老母
Made in China 🇨🇳
你個case cla後座已經唔係問題,同埋樣同加速都好過318,但係兩個價位差好遠。我細你十幾年同價位揀咗320 m sport。
320同520係咪差少少價錢?
想問最平既5系幾多錢?
BMW 320iA M Sport Edition - $489,000起
BMW 520iA Saloon Luxury - $559,000起
兩部車你點睇
兩部車都唔同級數, 邊有得比較
其實用部A底黎比部3系, 真係有啲怪
差7萬蚊
仲少過320i同318i既差距
維修保養黎講兩部有無分別?
老婆中意Benz 我中意寶馬
比較下姐,星期六去試車
買寶馬一定買要直6 或者 新出既直4 Turbo 都過得去
如果冇以上條件我買架豐田好過
btw:寶馬車主 支持樓主買cla
CLA後座俾狗坐
利申:BMW G20車主
520i冇m sport,睇你要樣靚同操控 定舒服,2者性質好唔同。
咁320 m sport係咪操控都一定好過520i luxury?
當然,我睇咗好多reviews,新3操控係同級最好,連Carwow 都叫人buy it,多數佢都係叫人short list。個車長同埋m sport嘅sport seat/suspension/brake,已經兩個感覺。
咁應該用320 m sport同CLA 250比
價錢都相近,你又點睇
買車小心跌入去差小小差小小既位
218i -> 218i m sport -> 318i -> 318i m sport -> 320i -> M2
差小小不如上埋既心態真係會害死人,我當年買樓中過招,所以揀好心理價位好重要,但如果你好有錢,當我無講過
個人覺得320 m sport好睇過cla250,空間又一定大過cla,後轆車同前轆車。車廂隔音好,cla隔音好似一般。interior就各有千秋,一個平實啲一個fancy啲。加速就cla快,但320個低扭都幾有力。
睇你prefer 邊樣。
318冇m sport
巴打都好堅定咁揀咗218I啦
吹吓水唔駛咁認真

之前個318I Post又係嘈點解唔俾多啲上320I
有興趣自己搵嚟睇吓
我會揀320, 因為250一街都係,最重要你買完2年後佢又出新款,即刻變舊,BMW就7年一款,你打理好小小,年年都係"新"車咁揸,同埋320係真5座位,250真係當2座算
不過我會建議你試埋唔要M 既320,要車老婆,m sport 個懸掛坐落有d chok, 所以試曬兩部冇死
我都係番工無聊吹下水,可能冇用emoji 所以好似好認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞