IGN評出史上最出色 RPG 頭100位

320 回覆
7 Like 19 Dislike
以為淨係計回合制果種,原來ARPG 都計
有無人玩過哂
岩岩數左數原來我淨係玩過13,4隻
明明好多都係好常見既GAME

除左eve online其他玩過曬,
我覺得第一名合理,第二同第三應該對調,

Gameboy 黃版第四 玩過
閃之軌跡都冇?

就算有都係空之軌跡入,閃軌個劇情
btw難得有伊蘇,不過排咁後,仲要係1同2

閃軌都夠膽講出黎

閃軌2垃圾到仆街
Ds3 都無
冇 Runescape? 入埋健力士
好多中文rpg好過呢堆野,幻想三國志,仙劍,軒轅劍,新絕代雙驕,金庸群俠傳之類
mh 都叫rpg?
火紋都計埋?

火紋點解唔計? 劇情咁L 多
佢rpg定義似係有劇情就計入去
mh = arpg 火紋 srpg

點解可以講唔成唔係rpg 你地知唔知咩叫rpg
mh = arpg 火紋 srpg

點解可以講唔成唔係rpg 你地知唔知咩叫rpg

唔係唔明,只係覺得broad得濟
我想問ign 其實係咪即係鬼佬睇rpg.,,,,
018.最終幻想戰略版 Final Fantasy Tactics (PS、1997.6.20)

識貨,唔係好多人識欣賞
好多中文rpg好過呢堆野,幻想三國志,仙劍,軒轅劍,新絕代雙驕,金庸群俠傳之類

一隻D2 完爆哂。
有DIABLO2冇DIABLO3

D3 上榜呢個list 可以馬上冇人睇
Mon hunt 4G都頭三十名 唔撚係呀

諗返雖然4g條劇情線真係格硬加
但係如果連世界觀,故事設定都有考慮既其實都合理
只係好多人忽略左呢部份

諗返雖然4g條劇情線真係格硬加
但係如果連世界觀,故事設定都有考慮既其實都合理
只係好多人忽略左呢部份

http://wikiwiki.jp/nenaiko/?%C0%A4%B3%A6%B4%D1
呢個list冇zelda係對成個zelda系列嘅尊重
因為zelda唔係rpg

唔知佢點定義rpg
火紋,fft呢d戰略game又有
Mh4g呢d act又有(個劇情有同冇無分別

好明顯你未玩過fft
依隻叫srpg, 故事主軸都係圍繞主角,只係玩法上帶戰略

唔知佢點定義rpg

好明顯你未玩過fft

點會冇玩過,你講得有道理
我只係對個榜點定義RPG有疑問
正如好多人講點解殺老豆一隻都冇

唔知佢點定義rpg

好明顯你未玩過fft

點會冇玩過,你講得有道理
我只係對個榜點定義RPG有疑問
正如好多人講點解殺老豆一隻都冇

因為100大不入囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞