IGN評出史上最出色 RPG 頭100位

320 回覆
7 Like 19 Dislike
成個zelda系列食咗?
呢個list冇zelda係對成個zelda系列嘅尊重
因為zelda唔係rpg
時空之輪 咩黎

應該係打錯字

超時空之鑰

第二集都唔差,不過好複雜下如果要100%

唔知佢點定義rpg
火紋,fft呢d戰略game又有
Mh4g呢d act又有(個劇情有同冇無分別
有d都唔係rpg黎
一睇美國公司
唔怪之得
第一位打極都未爆 (記得打到未來)

咁芒亨都唔係rpg又上榜放佢去第29位
明明芒亨都冇rpg最重要既故事原素, 有都係得果少少
有Grandia 2竟然無Grandia 1
睇完個表即刻好懷念SQUARE (冇ENIX)
等我得閒煲曬呢一百隻再評返分

所以都係得啖笑
zelda breath of wild 評分98/100 喔
去左邊
Fallout
Wow
zelda breath of wild 評分98/100 喔
去左邊

依個榜任天堂無比錢

所以都係得啖笑

話無故事原素係咪淨係玩過psp嗰幾集
一真係神作

一幅地圖咁多個時代

最記代 第一次由現代逃獄去未來種震撼度
CT第一係100%嘅波

太過鳥山明,不了。
火炎之紋章最高得37
WOW
女神異聞錄5
都上到50
而家都仲覺得mass effect 2係我玩過覺得最正鬼佬rpg
個suicide mission 真係好撚熱血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞