一人一個溝仔小技巧

433 回覆
213 Like 22 Dislike
仲有冇???
要點樣開話題?

如果個男仔冇ig冇snapchat嘅話
冇錯嫁
再多嘅心機都敵唔過先天條件
創意嚟開心吓就好
外表要乾淨 要化妝但唔好化太濃(好多仔唔鐘意假眼睫毛同好閃既眼影)
著衫要突出自己長處eg顯波大既衫同短裙仔
有時適當咁嗲下人 講野溫柔d
打邊爐韓燒果d唔好淨係要條仔夾野 要主動幫手
唔好講d男人無興趣既話題eg kpop男團 無腦愛情劇
見佢時著得淫啲
冇興趣到反白眼嘅都on9仔啦
收兵三步曲

第一階段 - 令對方自我感覺良好/對你產生興趣

對毒男:表現得溫柔啲,主動聯絡佢哋(一般毒男缺乏勇氣同主動性,一開始要你做主導)。當佢哋主動做任何嘢時盡量配合比多啲甜頭佢哋(鼓勵佢哋喺呢段感情上提高積極性)。搵位讚佢哋,全肯定對方,適量身體接觸。
(重點:令佢哋覺得你「接受」極為自卑嘅佢哋。

對自信男:表現得傻啲,盡量唔好表現得叻過佢哋,被動一啲比佢哋做主導(令佢哋產生自己喺呢段關係有控制權嘅錯覺)。搵位讚佢哋,全肯定對方,適量身體接觸
(重點:令佢哋同你一齊時獲得優越感)

第二階段 - 當對方覺得食硬你嘅時候吊高嚟賣

減少主動約/應約次數。適量哋否定對方意見。減少身體接觸。減少主動sd message頻率,減慢覆message速度。

第三階段 - 當對方因第二階段受挫折時派兵糧

一啖砂糖一啖屎,對方從此永遠卡喺階段二同三嘅無限輪迴
留名學野
屌你留名睇hehe
補充

自信男同毒男會卡喺階段二/三抽唔到身嘅常見原因(心理)
毒男:一生難得嘅機會。人生最接近感情成功嘅一次,放棄咗呢次機會可能就冇機會同異性走得咁近。佢哋可能好享受呢種同異性曖昧嘅感覺。甚至由於冇感情經驗,佢哋有可能做緊兵都以為自己拍緊拖

自信男:自尊心/賭徒心態。你係差一步就食到嘅女人(佢哋以為)。明明你都有曬表示...佢哋容許唔到差一步就成功時放棄。/ 「已經投入咗咁多心力時間金錢,我咁好嘅男人點會溝唔到呢條女

如果收得多過一個兵,
最緊要識「人人都(以為自己)係將軍」戰術
比啲兵知道自己同其他男人見面/sd message唔緊要,最重要係令佢哋誤以為自己係「特別嗰個」。特別係毒男,佢哋好易拎自己同其他兵比較之後因自卑而放棄。

例子金句:
「我覺得你同其實男仔好唔同,同你相處嘅時候好舒服。
(同佢嘅相處係特別嘅)

「今次係我第一次同男仔單對單咁_________(任何活動)
(特別嘅回憶,創造對方嘅特別地位)

「我只有同你一齊嘅時候先會______」
「第一次有男仔對我___」今日第一次

「我成日諗起你」諗起你呢隻兵

「好在有你
(搵完佢幫手,講到得佢幫到你咁

相信做過兵嘅巴打見到呢啲應該好有畫面
如果各位巴打發現自己疑似卡咗喺階段二同三,而且女神咁樣同你講嘢,自己睇路
lm
認真咩
拍拖同做兵差好遠喎
冇拍過拖 TVB點都睇過啩
著裙再有意無意露條底褲比佢睇
變左收兵技巧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞