一人一個溝仔小技巧

433 回覆
213 Like 22 Dislike
其實女仔係咪真係會有所謂嘅廢物測試
我成日都會因為啲睇落負面嘅signal而overthink
會覺得個女仔應該都係對我無意思先會咁覆/遲覆
之前試過過個女同事一排 但撩極佢講野都係好普通嘅對話
咁咪過幾日再約,佢都俾埋下台階你,我諗佢呢排真係比較忙嘅
問下佢幾時忙完,之後再約咪得
成班毒l comment
巴打?多謝你嘅意見呀!
佢有同我講佢成日都好忙 我都唔太敢再約佢㗎啦
唉 唯有同佢傾計嘅時候再暗示下
想問下絲打點睇啲大隻嘅人追你 會唔會特別唔鍾意佢地
唔係大隻到筋肉人果隻 但一睇就知做開尖 身型橫嘅人
唔一定唔鐘意 內向仔都會無視你signal
咁就睇你夠唔夠恆心
睇下你有冇比signal個女仔囉
冇嘅 可能個女仔當你普通frd
有嘅 而個女仔都肯繼續同你傾 都算過咗第一關
可能個女仔真性情啲 所以有時講嘢睇落負面
但其實佢唔係真係咁諗

仲有睇你用咩topic撩佢囉
如果個topic個女仔本身都冇留意開嘅
你叫佢點應你啫?
鹹魚白菜各有所愛囉
有啲女仔鐘意白淨書生feel
有啲女仔鐘意陽光男孩feel咁囉
只係岩岩識左無耐 所以廢事太chur
但前排凍 提佢記得著衫 唔好凍親 佢只係覆左句應該ok嘅 我諗佢應該估到掛?但之前再搵佢都係好普通嘅對話 所以我諗佢真係無咩興趣
只要個樣ok其實自然就會有啲好感
試下再比多啲signal佢
如果咁都冇反應就放棄啦
但其實女仔日久生情多過一見鍾情
再試下先下定論啦
多謝你咁詳細嘅回答
Common friend嗰度可能我講得唔清楚,我係話我哋兩個有common friend,跟住佢驚分咗手之後會令到我哋嘅common friend尷尬

同埋佢係真係好多嘢諗嗰啲人黎,所以佢話想自己係真係去到超級鍾意我先會想一齊 但係佢又唔知自己而家應該同我斷聯絡,唔好再拖住我定係點好

所以我先諗緊如果我主動啲,eg約佢出街啊/直接表白嗰啲會唔會大機會成功
唔試點知唔得
買暖水袋 暖包 煲下紅黑糖薑母茶送比佢
扮下嘢係附近經過 送比佢 (佢知你溝佢 佢一定知你係特登經過架啦 大家心照)
仲有知佢m到同佢出街幫佢點熱嘢 陪佢飲熱嘢
食嘢就算食甜品都唔好叫凍嘅
feel到冷氣凍主動比褸佢着
行街見到有位就陪佢坐下
我驚太主動反而會令到佢卻步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞