無份出首期係咪唔應該比任何意見

317 回覆
25 Like 497 Dislike
心態幾好
仲差少少就係未做到唔care一啲attention whore嘅留言
謹緊唔好俾亦唔值得俾果班人影響心情/帶黎負面情緒,嘗試調轉去諗佢哋上連登都需要搵存在感,現實到底有幾可憐幾可悲
做人會開心好多
每月供$30366 即係起碼搵$60K +
幾時搵女朋友都唔會搵個太窮嘅,一個咩晒d野上身真係勁大壓力
陰謀論

樓主專登開post俾佢男朋友見到
香港搞到咁你仲敢買樓
儲錢移民啦
想問你會唔會介意太太咁多意見
點解
住得近屋企人其實已經價值幾十萬
好多野省番好多時間
可能係空氣同水既問題掛,真心
所以我話d死港女就係比d白痴港男寵出黎
以為乜都就哂佢條女就會冧
事實上會寵到比佢踩住塊面黎食
一覺唔好彩真係將南升得多d,佢實會鬧佢男朋友無眼光
其實係 如果叫女朋友供 再加樓主專登留低證明既話 就有機會分到佢身家

如果第日叫樓主淨係出生活費 男既供樓係最醒
唔明點解仲要買樓,800萬先得34百呎,當你13000個月租20年覺300萬,廿年後香港仲係唔係到都唔知啦,不如留返啲錢係身/投資好冇啦
兩邊都有道理,可以照講不過比番佢決定。btw聽落樓主性格都幾好,真人一定係好老婆黎
點解唔講?
佢想同得你一齊,就自然想你都住得開心
咁你當然要同佢講你既感受
利申:已婚,買樓供樓全部我俾
長沙灣生活成本低好多喎
你一揀就揀將軍澳樓王天晉緊係細啦
將軍澳大把十幾年樓4xx尺800有找
好似訓"覺"咁?
死港女
無份出錢就收皮啦
執閪到啦你
學你話齋唔少搵到既男人都係出面有世藝
當現實係咁啊 咁你覺得樓主依家可以點做先係理性既選擇?就黎同居得都應該好穩定啦
唔通因為咁就分手咩
何況到底係咪大部分既男人都係你口中講既咁都仍然係一個問題
我覺得以樓主比既資訊其實唔足以做到你個結論

同埋講真個句 我都認同愛是不保留
但唔好咁離地啦 現實生活又幾多愛真係不保留
如果男朋友對你又好 所有野都好夾 甚至之後同你長時間生活有將來既人 叫唔叫愛先

多口問句 你覺得愛係咩 係現實中要點樣做先體現到一個人對另一個人有愛
同埋人係可以愛兩個人架bo
如果出面愛 屋企個個都愛又點睇
有錢養得起條女咪得囉
人地條仔都未出聲唔知關你地班人乜撚野事
自己窮養唔起條女以為個個一定要好似你咁咩
臭閪前臭閪後
照下鏡睇下自己戶口幾錢先啦
你又知係事實 樓主由頭到尾都冇講過佢中意將南prefer將南係因為遠離佢屋企人
夠關你撚事咩嘈 我比意見人人地都未出聲你嘈乜撚野
支持
咁你咪講一講lor
佢唔同意就即刻收皮
唔聽就...心裏面有條刺,結咗婚第日拎返件事嚟咗就bye bye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞