無份出首期係咪唔應該比任何意見

317 回覆
25 Like 497 Dislike
同男朋友都認定對方係結婚對象, 兩個人港島番工
佢草夠首期準備買樓, 目標都係800萬做9成按
因為成筆首期都係佢既錢, 我一直唔打算比意見

到最近佢會拉埋我睇下各區樓, 成日叫我比意見, 話將來都係一齊住
我覺得自己無付出任何野真係唔應該出聲

佢想買九龍西長沙灣房協喜X 400呎單位, 700萬中左右
同價錢其實買到將軍澳南300呎尾單位 (2個人住夠晒)
問心個句, 我覺得將軍澳南升值潛力高d

長沙灣VS將軍澳南
單棟式 屋苑
房協 私人發展商
老區 年輕中產區
等重建 發展緊

佢係長沙灣長大, 想住近屋企人, 加上住開有感情, 佢真係對喜X個堆好有興趣
但投資性價比, 真係將軍澳南優勝

簡短黎講: 我覺得另一區升值潛力大D好住D, 但我無出錢, 糾結緊應否不分莊閒咁話比佢知
心平氣和傾幾句都唔得咁諗咩結婚
講 聽唔聽另一回事
你執到啦屌
單棟管理費俾到你仆街
你可以提出你嘅諗法等佢考慮下。
草你老母
睇下會唔會生仔先?
所以先覺得自己要識分莊閒
咁你咪照直講你既意見
但唔好佢唔聽就發難渣
香港咁樣, 點捨得個生個細路黎受苦
難保將來會改變心意既, 但到時應該都會為個bb而搬去其他校網
而家都係諗住2人世界先
之後一齊供定點?
佢供晒
其實係39X呎, 天晉個堆
買parkside會德豐樓可以買到4百幾呎 (低層單位)
照講一次 佢唔聽就算
佢係好family man咁阻佢唔到
唔係既話,講下大家商量下都好
同價錢,荃灣三寶我覺好過長沙灣d單幢樓,都算近

你都睇得幾通透
將南個海旁真係好正,放工、假日係附近都好清新寫意,跑步又得
長沙灣好啲
長沙灣市區過junk bay
咁你對頭家有咩貢獻
比我簡寧願長沙灣好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞