2021 CityU Taught Master

951 回覆
10 Like 36 Dislike
可能科科唔同啦
單單commitment 已經唔知點吹...仲要寫埋proposal
如果方便既話可以TG一齊交流下MA?
TG:notonlyworld
幾時報同幾時收到interview?
我月頭報仲未收到interview
Anyway祝你成功
https://www.cs.cityu.edu.hk/download/20201221_Lealeft_MSCS_v5.pdf

咪即係成個program 讀10科, 其中4科係security 相關, 最後張cert 有多幾隻字(security stream)

好似係
做咩咁遲報
taught master 通常越早報越有機
如果以冇底嚟講推薦嗎
如果你諗住讀1年就grad, 都幾大機會中伏, 有d科唔係個個sem都開
有d stream 某d科可能特別難
我覺得冇需要為左張cert多幾隻字而揀stream, 冇乜特別用處
利申: part-time student, 讀左3科 only
應該part time讀
揀security主要係因為做緊相關嘅嘢
見有security stream就想揀嚟讀多啲相關嘅
part time 讀最多可以5年
你可以慢慢讀既
如果有fellowship就仲正
$42100有5年學生身份 方便買 student macbook
唔啦應該快讀兩年就算
最後好多位都係9吹算
fellowship 有offer, 覺得自己好好彩
上星期收到fellowship invitation叫人交野,比得一星期時間
P63 係咪仲未有人收到offer?
Data science
上面有Ching話 有大陸人收到 未見local收到過
7月都黎…
我pt 都有大陸人爭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞