2021 CityU Taught Master

951 回覆
10 Like 36 Dislike
Minor中文
me
本科社科
巴打收到offer?唔知洗唔洗interview
好似好多人爭
前幾日交咗application
Ching介唔介意講下background?
Ching,讀緊中文pgde?
師兄你幾時報,咁早就有offer😱
請問有冇人報咗counselling?有冇收到interview 消息?
1/3,我都知好遲😅😅
但係師兄,我polyu speed grad+HR working exp,所以都淆淆地連in 嘅機會都冇
Top up呀,嗰陣未分hon,cgpa:3.13
知唔知社科master ,四大果邊點?
可摸耳講多啲degree唔係中文點報到中文pgde,ching degree讀咩,thx
我讀教大
用第二科做主科
中文做副修
Minor中文?我都edu呀,都minor左中文好想讀返個中文pgde,你係邊間讀
我對社科master 冇咩了解,其實問professor最快
唔知點解有咩驅使巴打去讀社科master
我個人認為社科master最值得讀就係social work
其他的話 如果想做大學lecture 都可以讀既~
個人淺見
希望幫到你
介唔介意講下ug邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞