2021 CityU Taught Master

951 回覆
10 Like 36 Dislike
咁你幾時報咖?
12月尾 應該係Christmas之後
我11月報都無消息
會唔會係未交齊資料?我見P30 intake 好多 你咁早報應該仲有位
除左transcript仲有咩要交?
佢都無打黎叫我交返啲資料之類
你有無寫personal statement?
想問有冇interview/test?
我都係11月左右報,但都冇消息
無 直接比offer 但係我degree同language無關
我都唔記得有無 但係我apply其他U有require要 可能順便交埋
你成續好好?咩hon?
可能我ps寫得衰 成績又唔好
同埋你有無交到ielts成績上去?
唔該
介唔介意講下GPA幾多?
啱啱好second up
有交 不過張cert舊年過左期
我second low就快third hon
我final year 不過都幾肯定係around 3.3x
佢conditional offer require 2.8up
明白 麻煩哂
QAB 姐係以前嘅MSc QAB 都好似幾出名下 以前10幾萬就讀到 好似係18定19年無左轉左做依家果科

Btw 有無人報左P84有咩消息
文科點入行it,當初點入行
我都係文轉理,當初ugrad屋企人帶入engine行業
不過我就係讀返engine hd先再上三大degree
hd唔難既,但degree跟得好辛苦,要同讀過幾年既理科仔鬥
特別讀過m2/phy拎5星果d實拋贏自己

好在大家寫programme都係差唔多水平
可能因為大家dse都唔洗寫programme
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞