姜濤回應香港人

891 回覆
11300 Like 392 Dislike
睇返全民做星一,姜迫條撚樣12點可以3點先到,要啲人等佢,叫佢解釋就話自己內向唔識解釋淨係識得話自己肥啊冇自信
好撚謙虛
Btw人哋早就想大陸發展啦,示威期間去咗廣東唱演唱會
睇返全民做星一,姜迫條撚樣12點可以3點先到,要啲人等佢,叫佢解釋就話自己內向唔識解釋淨係識得話自己肥啊冇自信
好撚謙虛
收皮啦CCtoy
很抱歉
昨晚在有限的時間裡沒來得及好好感謝很多人

要感謝的人很多
但此刻
最應該感謝的
是一直在背後支持我的粉絲

我知道自己自身的實力或者資歷都還不足以說服大家
當下我甚至都說服不了我自己
我很清楚的知道
畢竟自己的作品或者歌唱的實力都還未獲得大眾的認可

但這兩個獎項
是你們一票一票的辛苦投出來的
既然拿了
我以後一定會對得起你們
很喜歡某一位前輩說過的一句話
「用自己的作品,來保護自己的粉絲」

《蒙著嘴說愛你》
我很希望
透過昨晚頒獎典禮認識我的一些人們
覺得我好的或是覺得不好的你們
期望你們真的可以聽或者看一下這首歌
讚美也好批評也好
我都希望你們看完這部作品之後
留言寫下你們的一些意見
我一定會接受和不斷改進

感謝三位寫了一首這麼好的歌
還記得當時監製和我講你們這首歌還有很多歌手hold住
我真的很著急,因為真的很喜歡
還好最後幸運地拿到
@heytherejarvis @leejunweimarcus @jawsure.g

還有陳詠謙老師
感謝你寫了一份這麼完美的歌詞
完美表達到我當初對你說的那些想法
希望以後還有這個榮幸可以跟你繼續合作
@chanwinghim

edward 出道兩年
很感謝我們彼此的信任
我是被你教出來的
我知道我也是一個很難搞的人
但你對我的耐心我都感受得到
以後不會讓你丟臉的
@jemachaninstagram

袁劍偉導演
感謝你花了這麼多心思在這個MV裡面
肯幫我這個出道不久的新人

我還記得去台灣之前的那一陣子
因為知道要去台灣拍戲
你私底下常常抽空教我演戲
真的真的很感謝你

最後
回歸到當初創作這首歌的初衷

感謝在疫情中
一直守護香港的你們——所有香港的醫護人員們

新的一年開始了
疫情還沒結束
但希望你們每一個人
在這場疫情結束後都能夠平安、健康

也希望我們每一個人
都不用再蒙著嘴 也能說愛你

新年快樂~

https://www.instagram.com/p/CJiE2wmhKLF/?igshid=16a9r3pnzjmx0

點都好 大家都要俾多啲支持香港歌手

好能好笑呀
你笑兩年前啲人做乜,佢哋當時都唔知
假大空咁都信,都唔知條友平時唱歌有鼻音。當初咁屌佢MK唱歌難聽

之後2021連登突然係咁讚佢
大家都知咩事咩撐Viu 本土當抗爭
當初佢講狗屎垃圾人都撐,
有啊邊個屌佢話你Tvb pr,唔係唔支持後生仔本土文化
情緒勒索
咁我認同你 佢哋當時係因為社運情而盲撐嘅
可能依家問返佢地全部都知自己捧錯人
但當時唔知算數啦 屌番依家仲未醒嗰班仲好

利申:你鍾意繼續屌就屌啦,係抵嘅,但係我只係覺得無謂
Bin
諗住扮冇事唔記得
咁係鞭得嘅 雖然唔知隔咁耐佢哋收唔收到連登inbox
但估八九成都認低威

好謙虛
未來亞一
多謝連登仔,幫手推上位
賣謙虛
假大空
無謂?
嗰陣批評姜b都會畀人屌啦
而加畀人屌返完全唔係無謂喎
如果上面咁多個留言依家仲係姜粉咁咪唔無謂
你仲小學雞式jur撚住人把撚咩
嗰時嘅人仲社會熱血上腦,盲捧一個明星出嚟安慰自己創傷,結果幫人買樓,你屌佢係抵,我夠可以笑以前歷史人物幾撚蠢,無人會話呢個錯
但呢個係無謂,姜呢幾年一大堆柒事已經令連登冇姜粉,如果話你嘅motivation係反佢,咁已經做到
你話佢地可能得罪咗你,係咪當冇數先?屌人唔洗負責任?唔值得永遠嘲笑?,屌佢係抵㗎我同意,但咁你又想佢哋點,叩頭認錯?俾你恥笑番,恥笑完之後又點?尤其是係個個依家都知自己柒
就算我企你立場,屌柒一個現代姜粉係咪仲好過不停地批鬥以前嘅人
屌完人又唔畀得人屌返
好撚屈機
無謂=唔俾你屌,屌你鐘意屌咪得,我勸下你無謂太執着咁就叫唔俾自由你,我有冇斬咗你手手腳腳唔俾你打?
你都話我鍾意屌就得啦
咁你收嗲啦
打咁多字做網絡風紀
洗唔洗擇我名話畀admin知呀?
咁係咪同我講無謂冇衝突哎?
我倆討論出發點係咪因為呢個字眼呀?
邊個帶頭先?
勸下你姐,同你講好似做嘅嘢唔係咁有建設性,唔聽勸咪算撚數,你係要單單打打串返我呢啲你自由啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞