姜濤回應香港人

891 回覆
11300 Like 392 Dislike
姜濤唔值得拎獎
應該頒比連登仔
仲有其他明星係已經出咗度本身係香港都有一定市場 就好似周柏豪
但佢若唔透過選秀節目 就好難搵到第一批擁戴佢嘅fans 所以佢同埋香港真係好好彩 冇喺大陸出道 唔使一出道係班大陸fans 否則注定冇辦法擁有香港嘅市場 香港人亦都未必能夠搵到一個真係覺得有星味嘅本港明星

結論就係香港如果冇選秀節目 對整個演藝圈同埋香港市民都係損失 雙輸
agreed

畫家credit: ig@perryfellow
屌走晒所歌手
然後又可以話:
對香港樂壇好失望

利申: 對姜濤冇乜特別喜惡

鳩柏豪、嬅嬸呢啲奶到出晒面嘅護旗手就話抵屌姐
其他人冇乜特別表態去奶
可唔可以都當人哋好努力咁喺本土發展緊
連登仔可唔可以接納多啲呢類香港歌手
我一首佢嘅歌都冇聽過
我識佢都係因為全民造星
但係難得有個香港後生仔
又有隊香港男團彈得起
希望大家會因此多左留意本地音樂
而唔係屌依個唔值 果個未夠班
歡迎入坑!支持姜濤~
其實唔洗同佢拗啲假設性問題
其實佢輸左之後支那有公司想簽佢,佢拒絕左
連登仔唔好笑小粉紅玻璃心喇
可能係我硬係覺得個邏輯有問題 仲有喺時事台有關公務員是否黃嘅問題 我都仲係覺得啲人嘅邏輯 好難唔去辯駁

例如有參與從思想層面(即係之前71版嘅五大訴求 反之非思想層面嘅即係粉嶺南師唔想附近有檢疫所 所以一齊出街反抗 同佢嘅思想無關)出發嘅反抗政府運動建築業手足或公務員可以被界定唔係黃 我就覺得好有問題
尋日睇完live開始鍾意左姜B
支持你 繼續努力
有啲咁嘅事?估唔到 不過都唔出奇嘅好多大陸公司都呃人 簽咗隨時小命不保
冇聽開

但表示支持

一陣睇吓近呢幾年啲歌係點
有時冇興趣嘅嘢都需要認識吓
乜都唔去理解,好快會脫節,然後變成自己口中嘅廢老
試下聽先
估唔到陳敏之都會咁柒
Weibo護旗
以佢工作嘅忙碌程度 可能性都好低
本身mirror入面唔係最中意佢
宜家對姜好感大增
其實賣靚仔有咩問題,賣靚仔係衝出香港,話俾其他國家的人知香港有idol

得罪講句,好多日本仔關注周庭咪又係因為周庭靚女,精蟲上腦

不過賣完樣,仲有冇嘢賣,有冇嘢俾人吹奏就靠佢努力
21歲仔黎講
尋晚既感言同呢篇文都算得體
加油啦 任何偶像派都一定會經歷過俾人狂屌既時期
捱到證明到自己之後就會係另一片天空
係呀係呀 俾你地日屌夜屌遲早無人留係香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞