姜濤回應香港人

891 回覆
11300 Like 392 Dislike
講咁撚多原來係濕鳩fans眼紅
唔係鍾意姜濤 不過同姜濤humble過佢好多
抵人哋紅過佢㗎喎
佢係閪就真係閪,但唱完個幾下有咩咁自大
Supper Moment x Fan Made x Disney•Pixar 最後晚餐 Official MV
https://lih.kg/742947

喂,好好聽好熱血呀
喂,濕鳩moment俾人屌完仲繼續出普通話歌好本土呀
初初睇全民造星對佢其實冇乜好感,覺得佢係抖陰味濃,唔會認真比賽嘅𡃁仔,比賽前期仲覺得佢烚下烚下發緊夢咁

但睇佢呢2年嘅表現就知道佢就算幾忙都會努力練習同做好表演,同埋性格都好謙虛,就算成日畀人盲捧盲踩都唔會自滿或者發脾氣,呢種心理質素就算好多紅咗嘅人都冇

雖然我唔係佢fans,但都由衷佩服佢嘅做人處事態度,21歲講嘢已經咁得體
濕鳩moment回應香港人:「你看到黑色,我看到彩色。Even if we can't always be the same」

佢隊友AK學下嘢啦
你講姜濤我都廢撚事辯護,我又唔係佢fans,你一提濕鳩moment我就真係頂唔撚順,摺埋啦你隊閪band
放返反國教段MV先好講
我係話當年你地條反國教官方MV呀
條友好煩 係咁洗版
奸巴嗲
洗唔洗睇埋民主歌聲獻中華啊
本身睇唔起呢d細路
岩岩睇完叱咤
佢真係幾得體 講野好 唱歌穩定

真係開始鐘意佢
經過叱吒頒獎禮後更加紅
無可否認以前都對佢無咩好感
聽到佢把聲同咬字都打冷震
但睇完叱咤又覺得唔錯
香港都好耐無呢類男明星
不過希望佢頂得順接住落嚟嘅壓力
唔好轉移話題
幾時放返反國教MV
姜壽
唱得好過佢嘅聽過
謙卑過佢嘅真係冇乜幾個

支持姜濤
加油
金獎唔係牙醫咩
係 但覺得佢應該要攞得更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞