[GIN] GIN LEE 李幸倪 2020 集中討論POST (7)

1001 回覆
37 Like 10 Dislike
今年直情當佢無出歌。
琴日睇返music suite最尾個集,睇到佢喊又覺得想繼續支持佢
但環球今年真係食左屎咁係咁推佢上大台出現...
我並唔係個啲支持佢就覺得佢去邊都要撐...

另外個演唱會仲要唔係公開售票...

好在佢有拍歌手門都仲可以睇。
佢入星夢當冇支持過算 間野都就執笠 死胡同黎
感覺好Cheap,都唔知邊Q個揀
坦白講 gin個感覺愈黎愈遠咁 自己好似愈黎愈唔似佢既target audience 以前真係好鍾意gin 好撚心痛佢被浪費
我諗有成7 8年都係年年合埋眼投gin女歌手 今年真係自己都投唔落
no eye see
今年啲歌咁樣
唔好要佢再癡住Eric Kwok先啦
每年投票都係毫不猶豫投Gin
metoo 年年都唔洗諗女歌手 但今年真係冇辦法再含投天變地變情不變 我可以當係cover下 成隻國語專輯我可以當係個別既投資失敗 就算係首敢 我都可以當係一次半次既商業廣告歌

但gin大大話話簽左5 6年啦 係咪真係要咁浪費啊 愈做愈差 簽左咁耐首歌本身真係高質有冇5隻都廢事提而家要上大台玩埋咩思家大戰 大合唱終身美麗黎賀台慶低調做人高調做音樂 環球唔好再害gin得唔得
Me too
今年真係好矛盾
好想繼續支持佢
又好怕畀錯signal以為我哋支持佢繼續黐大台出老土歌
痛定思痛 我今年唔會投gin了
日出 這種愛 idk都唔會聽
其實隻國語碟OK,同埋感覺上似係Gin自己想做嘅音樂
果陣應該係趁住衣錦還鄉出既 賣唔賣得都唔係好介意 同埋對比埋今年都唔係好差啫
今年嗰啲係驚嚇
浮世繪真係唔差
孤獨門口幾襟聽
不過好似市場都一堆熟口熟面嘅歌
hit唔起
成日都係plug悶歌先
唔想鞭屍了
希望佢唔好再粗製濫造
同埋脫離Eric Kwok
佢個底燒淨唔係好多
環球唔知睇唔睇到Eric Kwok搞死緊兩個歌手
本身Mike都有potential,第一plug用Eric Kwok K歌,成功咗,fine,但係第二三Plug繼續Eric Kwok就搞死咗

打死我都唔信Alex Fung衰過Eric Kwok,錄咗嗰半隻碟呀!!!
回撚哂塘就唔好害人
上年隻碟是但一首都屌打今年全部
我見mike連奔跑吧MV都要係俾佢導,真係覺得好撚慘
雖然冇Eric Kwok,Mike只係一個唱得的肥仔,好可能冇人會簽

上年隻碟K得嚟高質,而家仲有聽
ginlee begin之後真係算高質既 就係侘寂 喘息空間 天地一沙鷗 幸福門 美男子與香煙 全部唔關eric kwok事
我覺得很堅強演唱會live都好好聽,應該因為成個編曲改咗
in 隨風 Out 幸福門
不過幸福門都幾算ok
如果要out一首我會揀喘息空間 因為其實gin唔係太夾個style
可以唱放少少
不過首歌本身屈機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞